Vuk Velebit 0

Podrška prof.Dušanu Pavloviću

1090 signers. Add your name now!
Vuk Velebit 0 Comments
1090 signers. Almost there! Add your voice!
95%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Mi, studenti Fakulteta političkih nauka, izražavamo nezadovoljstvo zbog opstruiranja izbora Dušana Pavlovića u zvanje redovnog profesora, i ukazujemo profesorima fakulteta, akademskoj zajednici i široj javnosti na to da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo za jednu akademsku instituciju poput Fakulteta političkih nauka.

Profesor Pavlović je vrhunski pedagog čija su predavanja uvek sadržajna, interaktivna i zanimljiva, i za koga rad sa studentima predstavlja zadovoljstvo. Gradivo koje profesor Pavlović predaje se ne razlikuje po sadržaju i aktuelnosti od gradiva koje se izučava na prestižnim svetskim univerzitetima. Pored svojih akademskih kvaliteta, Dušan Pavlović je poznat i kao organizator mnogih vannastavnih aktivnosti. Na studentskoj evaluaciji profesor Pavlović dobija natprosečne ocene.

Uprkos svim kvalitetima, Dušan Pavlović već četvrti put ne može da postane redovan profesor Fakulteta političkih nauka, jer grupa profesora, iz samo njima poznatih razloga, opstruira njegovo unapređenje nedolaženjem na sednice Naučno-nastavnog veća. Smatramo da je ovakvo nekolegijalno ponašanje od strane profesora univerziteta apsolutno neprihvatljivo, jer pored toga što krše svoju zakonsku obavezu učestvovanja u radu stručnih organa fakulteta, oni nepravedno uskraćuju jednom vrhunskom profesoru zasluženo akademsko zvanje.

Zahtevamo da profesori koji opstruiraju izbor Dušana Pavlovića u zvanje redovnog profesora ispune svoju akademsku i profesionalnu dužnost, i prestanu sa nedoličnim ponašanjem koje srozava ugled Fakulteta političkih nauka, kao i akademske zajednice u celini. Takođe, izražavamo podršku profesoru Pavloviću u nadi da će biti izabran u zasluženo akademsko zvanje.

Share for Success

Comment

1090

Signatures