Podrska Zagreb

Podrška FFZG

45 people have signed this petition. Add your name now!
Podrska Zagreb
45 people have signed. Add your voice!
5%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Potaknuti nedavnom vijesti o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Vesne Vlahović-Štetić, te odlukom o imenovanju novog vršitelja dužnosti dekana te institucije, prof. dr. sc. Miljenka Šimprage, upućujemo javnu podršku članovima i članicama Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
S obzirom da je riječ o najstarijem i najvećem sveučilištu u državi, kao i najvećem, te jednom od najstarijih fakulteta u Hrvatskoj, posljedice nezavidne situacije na relaciji Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, o kojoj, nažalost, već duže vrijeme bivamo informirani, odražavaju se na cjelokupnu domaću akademsku zajednicu, ali i društvo u cjelini.
Stoga, kolegicama i kolegama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu upućujemo bezrezervne riječi podrške u njihovim naporima da ostvare pravo autonomnog i demokratskog odlučivanja o izboru vodstva svog fakulteta, kao i o načinima funkcioniranja i uređivanja rada te institucije.

Share for Success
45

Signatures