AlpeAdriaGreen Iternacional 0

PETICIJA “ZA PIVŠKO KOTLINO BREZ STRELJANJA!”

356 people have signed this petition. Add your name now!
AlpeAdriaGreen Iternacional 0 Comments
356 people have signed. Add your voice!
72%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Spoštovani!

Smo prebivalci Pivške kotline in zbiramo podpise za zaustavitev vseh aktivnosti vojske na področju Bač - Poček v naši prelepi Pivški kotlini.Poleg hrupa letal, kamionov, pehotnega in artilerijskega, raketnega orožja, raznoraznih izstrelkov, onesnaženja s težkimi kovinami, se bojimo za našo naravo in živali v njej in jo skušamo zaščititi.S tem je ogrožen tudi  naš vir življenja - našega obstoja na tem čudovitem okolju zadnje nedotaknjene oaze Snežniškojavorniških gozdovih -VODA.!Na zbirnem področju Počka se voda steka v naše vodovodno omrežje za prebivalce občin Postoja,Ilirska Bistrica,Pivka in delno Vipava..Naprošamo vas,da nas podprete in vpišete vaš glas na našo peticijo.

V imenu prebivalcev celotne Pivške kotline - civilne iniciative, čebelarjev,gozdarjev,lovcev,okoljevarstvenikov,drugih interesnih skupin in posameznikov se vam v naprej zahvaljujemo za vašo podporo.

PETICIJA “ZA PIVŠKO KOTLINO BREZ STRELJANJA!” 

V skladu z Ustavo Republike Slovenije POD TO PETICIJO PODPISANI . zaradi negativnih ekoloških, prostorskih, gospodarskih in socialnih posledic, ki so jih v preteklosti, in jih še danes povzročajo vojaške aktivnosti na območju vojaških poligonov Bač in Poček, . zaradi dejstva, da je to območje tudi vodovarstveno območje, na katerem je potrebno zagotoviti zaščito naravnih virov, . zaradi načrtovanih prostorskih posegov v okviru DPN, degradacije kvalitete življenja, ki ga le-ta prinaša in . zavoljo skrbi za zdravje in mirne prihodnosti nas in naših otrok od Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za obrambo RS in Ministrstva za okolje in prostor RS ZAHTEVAMO: 1. da se na območju poligonov Poček in Bač takoj in dokončno preneha z izvajanjem vojaških aktivnosti; 2. da se poligona kot vojaški območji ukineta; 3. da država takoj pristopi k sanaciji prostora na območju poligonov; 4. da se postopek sprejemanja Državnega prostorskega načrta OSVAD Postojna takoj ustavi, v prihodnje pa naj se celotno območje prostorsko ureja z občinskimi prostorskimi načrti, obenem pa občine in ostale pristojne institucije pozivamo, da naredijo vse, kar je v njihovi moči, da pride do izpolnitve naših zahtev.

Links


Share for Success

Comment

356

Signatures