Valentina Bradvica 0

Peticija za uključenje policije u regulaciju prometa u Čitluku

Valentina Bradvica 0 Comments
142 people have signed. Add your voice!
15%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Poštovani g. Načelniče/g. Šefe policije

Obraćamo vam se u vezi sa zahtjevima za pojačanje sigurnosti u prometu kroz Čitluk.

Čitluk je grad pun obitelji sa malom djecom, ali ne poštuje se minimum sigurnosnih pravila koji bi ih zaštitio dok prolaze kroz grad.

Najveći problem je nezaustavljanje vozača kako bi propustio pješake da prođu preko zebre. Imamo svakodnevno situacije da čak i kada se vozač zaustavi pred zebrom, vozilo iza njega ga jednostavno zaobiđe i prijeđe preko zebre, a takvim postupanjem je posebno ugrožena sigurnost pješaka.

To se događa čak i ispred škole, za vrijeme odmora kada je cesta prepuna djece.

Drugi veliki problem je parkiranje vozila na trotoaru, a pogotovo u čaršiji ispred kafića, preko puta hotela Brotnjo. Roditelji sa malom djecom i kolicima su jednostavno prisiljeni sići sa trotoara na cestu kojom voze automobili i zaobići parkirana vozila. Ne treba niti napominjati koliko je time ugrožen život i roditelja i te djece.

Nažalost, u Čitluku ne možemo vidjeti niti prometne policajce niti radare niti pauka koji bi osiguravali izvršenje prometnih pravila i živote nas i naše djece.

Ovim putem vas molimo da barem na mjesec-dva osigurate prometne policajce koji bi patrolirali kod zebre kod škole i u čaršiji te zaustavljali i strogo kažnjavali vozače koji krše prometna pravila.

Molimo vas i da osigurate pauka koji će dizati nepropisno parkirana vozila i omogućiti pješacima nesmetani prolaz trotoarom.

Nadamo se da će takve pojačane kontrole podignuti svijest vozača o opreznom ponašanju u vožnji.

Dostavljamo vam i potpise nas roditelja koji vas pozivaju na odgovornost i akciju kako bismo zaštitili našu budućnost – djecu.

Roditelji Brotnja

Share for Success

Comment

142

Signatures