Anna Simonova 0

Петиција против загадениот воздух во Кочани

564 people have signed this petition. Add your name now!
Anna Simonova 0 Comments
564 people have signed. Add your voice!
57%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Петиција за енормно загадениот воздух во Град Кочани преку незаконската работа на фабриките, секојдневното палење на депонијата, стрништата и нивите како и огревниот материјал на дел од граѓаните.

Бараме :

-Дислокација на градската депонија
*Формирање на регионална депонија; За ова прашање треба да се даде конкретен одговор со стриктни рокови.
-Санкција за сите фирми загадувачи и вршење на редовни/секојдневни контроли
-Санкција за палење на стрништата
-Чистење и миење на улиците во текот на целата година
-Забрана за греење на дрва на определен простор (Пример: Централно градско подрачје (поради зголемена фрекфенцкија на луѓе и возила)

Share for Success

Comment

564

Signatures