Rozsa Dancs 0

A KANADAI MAGYAROK ÜZENETE A BUDAPESTI, OKTÓBER 23-ÁN INDULÓ BÉKEMENET RÉSZTVEVŐIHEZ

169 people have signed this petition. Add your name now!
Rozsa Dancs 0 Comments
169 people have signed. Add your voice!
57%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Kedves Honfitársaink!

Mi, kanadai, egységes nemzetben gondolkodó magyarok, akik aláírásunkkal igazoltuk együttérzésünket a január 21-i kormánypárti Békemenet résztvevőivel és lélekben csatlakoztunk a március 15-én indulókhoz is, meghallottuk az otthonról jött újabb felhívást, amelyre igennel válaszolunk.

CÖF-CET- Békemenet Egyesület - továbbá a civilosszefogas.hu; PolgarPortal.hu - szervezői ugyanis az alábbi nyilatkozatban szólnak a nemzet minden tagjához:

"1956. október 23-a példát adott Európának. Mertünk bátrak lenni és fiataljaink vérét áldoztuk hazánk és Közép-Európa keleti felének szabadságáért. Most az adósság béklyójából szeretnénk kitörni, és ha más értelemben is, újra áldozatokra és összefogásra van szükség. Hiszen megtapasztaltuk, a történelem pedig többszörösen igazolta, hogy az "adós-rabszolgaság" képes nemzeteket megsemmisíteni.

Bizonyítsuk be, hogy van kitartásunk, inkább vállaljuk az átmeneti szegénységet, mint az örökös rabigát. Adjon erőt, hogy Európa számos népe hasonlóan gondolkodik és szolidáris velünk, hiszen közös törekvésünk a gazdasági és az ebből fakadó még súlyosabb civilizációs válság felszámolása.

Több mint fél évszázadig szenvedtünk a kommunizmustól, de a korábbi haszonélvezők utódai még 2010-ben is tizennyolc milliárdos adóssághalmazt akasztottak a nyakunkba. Ezt három év alatt ismét nekünk kell visszafizetni.

A "Békemenet" felbonthatatlan közösségére további feladatok várnak. Találkozzunk újból, mutassuk meg, hogy a hit segít, az erkölcs kötelez, nem maradunk adósa senkinek, még akkor sem, ha a pénzhatalom nagyurai így szeretnék.

Nagy a tét, bölcsnek kell lennünk, úgy, ahogyan Németh László mondta: "megalkudni, míg muszáj, de közben folytatni a magyar ügyeket, ez a törvény minden európai konstelláció idején".

Legyünk együtt, akár lélekben is, 2012. október 23-án!..."

Kedves Honfitársaink!

Nekünk, Kanadában élő magyaroknak meggyőződésünk, hogy a magyar haza függetlensége, felvirágoztatása érdekében meg kell szabadulnunk a múlt átkos örökségétől, mert csak így lehet a Szent Korona büszke országaként megmaradni Európában.

Támogassuk aláírásainkkal a nemzeti ünnepünkön meginduló Békemenetet, hadd érezzék otthon, hogy lélekben velük vagyunk, erő vagyunk, szavunk messzire hallik.

Toronto, 2012. október 15.

Dancs Rózsa, a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége kultúráért felelős alelnöke

Links


Share for Success

Comment

169

Signatures