Hans Delva 0

Obesitas

37 people have signed this petition. Add your name now!
Hans Delva 0 Comments
37 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Obesitas is een belangrijk en snel groeiend probleem, met ernstige gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezonheid van de patiënt. Ook de maatschappelijke impact is immens.

De organisatie en financiering van de gezondheidszorg voor obese patiënten is voornamelijk gericht op (dure) medicamenteuze en heelkundige behandeling van obesitas, aanverwante aandoeningen en de complicaties ervan.

Volgens ons, huisartsen en specialisten, moet er meer ingezet worden op preventie en vroegtijdige behandeling, door een gespecialiseerd multidisciplinair team van zorgverstrekkers.

Raadplegingen bij diëtisten en psychologen worden momenteel slechts zeer beperkt terugbetaald door de ziekenfondsen.
Daardoor is de drempel voor heel veel patiënten zo hoog, dat zij niet starten met een begeleiding bij deze paramedici.
Diëtisten en psychologen zijn echter dé aangewezen collega's zorgverstrekkers, met wie wij willen samenwerken, omdat zij een cruciale rol spelen bij het effectief realiseren van duurzame veranderingen inzake eet- en leefgewoontes, die noodzakelijk zijn voor de preventie en behandeling van obesitas.

Daarom vragen wij, huisartsen en specialisten die ons willen inzetten om obesitas te bestrijden, dringend de terugbetaling van raadplegingen bij diëtisten en psychologen voor patiënten met overgewicht.


Stuur deze petitie gerust door naar uw collega's aub.
http://www.ipetitions.com/petition/obesitas

Share for Success

Comment

37

Signatures