ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Npapada DA
Npapada DA 0 Comments
0 Signature Goal: 100

Δεκάδες διανοούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες, συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευσή τους. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και τα πρώτα ονόματα θα δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες, ωστόσο μέχρι στιγμής ο αριθμός ξεπερνά τις εκατό. Το κείμενο είναι το ακόλουθο.Κείμενο υπογραφών διανοουμένων, επιστημόνων, καλλιτεχνών

 


ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

 

 

Το κυβερνητικό μπλοκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για να επιβάλλει την πρωτόφαντη αντιλαϊκή πολιτική του είναι αποφασισμένο να συνθλίψει με κάθε μέσο κάθε αντίδραση, που στοχεύει στην υπεράσπιση των στοιχειωδών κατακτήσεων των εργαζομένων και εν προκειμένω των συλλογικών τους συμβάσεων, κάθε  εναντίωση στο ξεπούλημα του δημόσιου  πλούτου στους ιδιώτες , κάθε άρνηση υποταγής στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό   αποτελεί σαφή αντιδημοκρατική εκτροπή εκ μέρους της κυβερνητικής συντεχνίας,   πλήττει ολόκληρη την κοινωνία.

Η επιστράτευση  αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του βαθύτατα αντιδραστικού χαρακτήρα της κυβέρνησης, η οποία όσο με τα μέτρα που παίρνει  θα αποδυναμώνει τη συναίνεση προς το κυρίαρχο σύστημα που εκπροσωπεί, τόσο θα καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη θεωρούμε  χρέος μας να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους του Μετρό και στους  εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, να τους συγχαρούμε για την άρνηση τους να υποταχθούν στην στρατιωτικοποίηση της  ζωής μας, να τους συγχαρούμε  για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Να τους συγχαρούμε για την απόφαση τους να μην γονατίσουνε αλλά να σηκώσουνε άλλον πύργο ατίθασο απέναντι στον αυταρχισμό της εξουσίας .

 

 


Links


Comment

Signature

No signatures yet. Be the first one!