Jenna Delich 0

NAREDITE UPOTREBU BONSKIH OVLASTI ILI MOMENTALNO SMIJENITE VALENTINA INZKA

76 people have signed this petition. Add your name now!
Jenna Delich 0 Comments
76 people have signed. Add your voice!
8%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

VIJECU ZA IMPLEMENTACIJU MIRA

Dolaskom Velantina Inzka na poziciju Visokog Predstavnika koji je nadlezan za implementaciju Dejtonskog Ugovora nasa je drzava zapocela svoju strmoglavu putanju u ambis u koji je vodi destruktivna politika Milorada Dodika po nalogu Srbije cija je agresorska politika prema nasoj drzavi nepobitno ostala nepromjenjena od vremena srbijanske vojne agresije na nasu zemlju 1992.-1995.godine. Takvo destruktivno ponasanje Milorada Dodika i politika koju vodi umjesto na ostre sanckije i smjene kako je propisano Annexom X Dejtonskog sporazuma koji definise ulogu Visokog Predstavnika i njegove ovlasti, nailazila je i nailazi na neshvatljivu krajnju popustljivost i pasivnost od strane Valentina Inzka cime se krsi i Annex X, a time i sam Dejtonski sporazum.

Umjesto sprovodjenja Dejtonskog sporazuma Valentin Inzko svojom pasivnoscu aktivno doprinosi destrukciji nase drzave koju je doveo do ruba gradjanskog rata, a njene stanovnike do ruba krajnjeg ljudskog ocaja i beznadja. Stoga nama, gradjanima ove drzave, pruzanje podrske Medjunarodne zajednice nasoj zemlji na njenom putu ka EU i clanstvu u NATO izgleda kao prazna retorika.

Nije nam namjera spekulirati da li Valentin Inzko tako postupa jer nije vican poslu niti je dorastao odgovornosti koja mu je povjerena ili iz nekog razloga i sam zeli doprinijeti destrukciji nase drzave. Nas, gradjane BiH, ti razlozi za pasivnost ne zanimaju kao sto nas ne zanima ni svako ko podrzavanjem destruktivne politike koju sprovodi Milorad Dodik po nalogu Srbije i SANU II, a kojim se pokusavaju ostvariti zlocinacki ciljevi neostvareni agresijom na BiH 1992-95. godine, nasu drzavu zeli unisti, posto cemo se tome snazno oduprijeti i protiv toga boriti svim raspolozivim sredstvima.

Pozivati se na predugu listu nedopustive pasivnosti Valentina Inzka trazi puno veci prostor. Stoga se sada zelimo pozvati samo na najnoviju ozbiljnu krizu u drzavi koju je izazvala najava referenduma tzv. RS, a koja predstavlja prijetnju po mir i stabilnost u BiH, a i u samom regionu, a za cije ce nesprjecavanje odgovnornost snositi Medjunarodna zajednica.

Stoga od vas trazimo da nalozite Valentinu Inzku da bez odlaganja upotrijebi Bonske ovlasti Ili da ga u protivnom odmah smijenite sa pozicije Visokog Predstavnika i zamjenite ga nekim ko ce te ovlasti obilato koristiti kad god za to postoji i najmanja potreba kako bi se sprjecile sve destruktivne snage unutar nase zemlje koje slijede i sprovode Milosevicevu, Karadzicevu i Mladicevu zlocinacku politiku, te omogucilo da nasa drzava konacno krene naprijed.

(INICIJATOR PETICIJE: FB GRUPA 'ZAHTJEV ZA POVRATAK U ZIVOT USTAVA RBiH'https://www.facebook.com/groups/ustavrbih/ )

Share for Success

Comment

76

Signatures