Buga Simic Zagreb 0

Molba samostalnih umjetnika HDDU-u

105 people have signed this petition. Add your name now!
Buga Simic Zagreb 0 Comments
105 people have signed. Add your voice!
11%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika

N/r. cij. Perice Martinović, predsjednice

N/r. članova Upravnog odbora

Zagreb, 27. ožujka 2020.


Poštovana gospođo Martinović,

Poštovani članovi Upravnog odbora,

Kao što znate, svi umjetnici, članovi HDDU-a, koji samostalno obavljaju profesionalnu dramsku djelatnost (članovi HZSU-a kojima država plaća doprinose, oni koji samostalno plaćaju doprinose i oni koji nemaju regulirane doprinose niti na jedan način) članovi su našeg Ogranka samostalnih umjetnika i svi su zbog mjera zabrane javnih okupljanja uzorkovanih pandemijom korona virusa dovedeni u egzistencijalne probleme koji zahtijevaju hitno rjesavanje.

Do sada se, nažalost, predložene mjere ispred Vlade RH ne odnose na ove grupacije. Postoje najave takvih mjera što pozdravljamo, no s obzirom na posebnu osjetljivost navedenih kategorija i neizvjesno trajanje izvanredne situacije što će i u buduće zahtijevati brzu reakciju s naše strane, potrebno je aktivno uključivanje nadležne strukovne udruge tj. HDDU-a kojoj mi, samostalni umetnici iz područja dramske umjetnosti, pripadamo.

Obraćamo vam se stoga sukladno člancima 9. i 10. statuta HDDU-a s inicijativom za sazivanje Skupstine Ogranka samostalnih umjetnika pri HDDU koji je prema zadnjoj informaciji na web stranicama HDDU-a u mirovanju od 2012. godine, a za čijom se aktivacijom i djelovanjem uslijed novonastalih okolnosti ukazala hitna potreba u skladu s člankom 12, točkama h, j i l Statuta HDDU-a.

Molimo vas stoga da svim samostalnim umjetnicima koji su članovi HDDU-a sukladno evidenciji članstva (točka 12. stavak n Statuta HDDU-a) najkasnije do 31. ožujka pošaljete poziv na Skupštinu Ogranka samostalnih umjetnika pri HDDU koja će se održati on line preko platforme Zoom u petak 3. travnja u 17h s dnevnim redom:

1. Izbor predsjednika i izvršnog odbora Ogranka

2. Aktivnosti i mjere za rjesavanje egzistencijalnih problema samostalnih umjetnika uslijed nemogućnosti rada uzrokovanog pandemijom korona virusa

3. Razno

Molimo Vas da nam žurno nakon sazivanja Skupštine zbog lakše organizacije dostavite popis svih članova Ogranka samostalnih umjetnika (članovi HZSU-a kojima država plaća doprinose, oni koji samostalno plaćaju doprinose i oni koji nemaju regulirane doprinose niti na jedan način) kako bismo ih mogli uputiti u održavanje on line Skupštine Ogranka.

Unaprijed zahvaljujemo!

Samostalni umjetnici, članovi HDDU-a:

Share for Success

Comment

105

Signatures