Zvonimir Kriz 0

Prigovor roditelja na rad prof. Ive Dragičević

16 people have signed this petition. Add your name now!
Zvonimir Kriz 0 Comments
16 people have signed. Add your voice!
2%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Prigovor

Na ruke ravnatelju i pedagogu OŠ Malešnica, te razrednici 6D razreda OŠ Malešnica


Mi roditelji 6D, OŠ Malešnica, potaknuti najavom prof. Dragičević da će završni ispit učenika obaviti u posljednjem tjednu škole, bez najave što će točno ispitivati i praktički bez mogućnosti da učenici poprave ocjenu, podnosimo ovaj Prigovor.

Prigovor je potaknut ovim posljednjim događajem, ali je uzrokovan i svim ostalim nepravilnostima u radu prof. Dragičević koji su se osobito očitovali tijekom rada od kuće, ali i prije toga. Navodimo nekolko činjenica:

- prof. Dragičević je u periodu od 19.3. do 10.6. objavila zadatak za djecu u svega 21 navratu, iako djeca imaju Hrvatski jezik po rasporedu 4 puta tjedno. Dakle, u manje od pola potrebnih slučajeva prof Dragičević "nije došla na posao"!

- u periodu rada od doma, većina učenika (a možda i svi) nije dobila niti jednu ocjenu, samo bilješku nastavnika od 15.4.!

- u periodu rada od doma, učenici su imali samo jednu lektiru, koja čak nije niti pregledana/ocijenjena.Također cijele ove školske godine većina lektira ostaje neocijenjena i po nekoliko mjeseci ili ne bude ocijenjena uopće!

- profesorica je nedavno, tijekom online konferencije s učenicima, prezentirala učenicima ocjene za rad koji su radili prije čak tri mjeseca (glagoli)! Ujedno im je napomenula da će oni koji su dobili negativnu morati to ispraviti ili će ići na popravak !? Prezentirane ocjene također nisu upisane do trenutka pisanja ovog teksta.

- Potpuno je neprimjereno zakazala "godišnji ispit" sa dolaskom u školu zadnji tjedan. Neprimjereno je da djeca niti ne znaju što će ih ispitivati (valjda godišnji ispit podrazumijeva cjelokupno gradivo!) niti bi djeca eventualno imala vremena za popravak. Također, znamo da profesorica ima pravo pozvati učenike u školu na ispitivanje, ali je potpuno neprimjereno da je to opravdala time "što zna da su oni svi majstori prepisivanja".

- uobičajena je praksa da profesorica tijekom cijele godine upisuje ocjene sa velikim, često višemjesečnim zakašnjenjem

Sve gore navedeno lako je provjerljivo u sustavu Google učionica i na e-dnevniku. Napravili smo kopiju stanja na današnji dan, tako da eventualne naknadne promjene neće imati utjecaja na prosudbu o činjenicama.

Pošto smatramo da je Hrvatski jezik jedan od najvažnijih predmeta, te ovakvim načinom rada smatramo da su naša djeca zakinuta, zbog toga tražimo:

1) Odustajanje od završnog ispita u zadnjem tjednu školske godine

2) Zaključivanje ocjena na osnovi dosadašnjih ocjena i procjene angažmana učenika. Također da se omogući prilika učenicima koji su na granici da svojim angažmanom ili ispitom zasluže veću ocjenu

3) Očitovanje škole koliki je maksimalni rok nakon kojeg profesor smije upisati ocjenu za test

4) I na kraju najvažnije: očitovanje škole što TOČNO kani poduzeti da bi se ovakva situacija izbjegla iduće školske godine


Očekujemo očitovanje škole online putem preko razrednice koja nas može informirati porukom u SRZ dijelu Google učionice ili direktno e-mailom sve roditelje.

Nadamo se pozitivnom odgovoru. Ukoliko ne dobijemo zadovoljavajući odgovor, bit ćemo slobodni obratiti se Ministarstvu obrazovanja sa istom pritužbom i sa svim pratećim podacima koji potkrepljuju iznesene tvrdnje.

Ovu pritužbu podržavaju roditelji koji su je online "potpisali"Share for Success

Comment

16

Signatures