Millou Griega 0

Προβολή Αξιόλογων Ισπανόφωνων Παραγωγών στα Ελληνικά Κανάλια με Υπότιτλους

243 signers. Add your name now!
Millou Griega 0 Comments
243 signers. Almost there! Add your voice!
81%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Αυτό το δημοψήφισμα απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις των ισπανόφωνων σειρών/ταινιών που έχουν κουραστεί από την γενικότερη απαξίωση που δείχνουν τα ελληνικά κανάλια απέναντί τους. Υπάρχουν σειρές αυτής της κατηγορίας που αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση.  

Είμαστε πάρα πολλά άτομα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και μορφωτικού επιπέδου που αγαπάμε τη λάτιν κουλτούρα, την ισπανική γλώσσα και ιδιαίτερα τις εν λόγω παραγωγές. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από τα κανάλια, ιδιωτικά και μη να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους αξιόλογες ισπανόφωνες παραγωγές με υπότιτλους. Δυστυχώς τα κανάλια αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση μόνο με τις τούρκικες σειρές. Κι ερχόμαστε τώρα να θέσουμε το εξής ερώτημα: "Γιατί τις Τούρκικες τις αντιμετωπίζουν με τόση σοβαρότητα και τις ισπανόφωνες όχι?" 


Πιθανόν στο παρελθόν να παρατηρήθηκαν χαμηλά ποσοστά θεαματικότητας σε ισπανόφωνες σειρές αλλά θεωρούμε ότι αυτό οφειλόταν σε δύο λόγους: 

1. Οι σειρές που επιλέχθηκαν να προβληθούν (αν ήταν δηλαδή χαμηλού επιπέδου/φθηνές παραγωγές, αν η υπόθεση ήταν ανιαρή, απευθυνόταν σε συγκεκριμένες ηλικίες μόνο ή στηριζόταν στα γνωστά στερεότυπα που τόσο προβάλλουν όσοι εναντιώνονται στις εν λόγω σειρές χωρίς να γνωρίζουν ότι ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και πραγματικά "διαμάντια")


2. Στη χρήση της μεταγλώττισης και κυρίως στον τρόπο που γίνεται αυτή με τη χρήση υστερικών φωνών - καρικατούρων που το μόνο που προκαλλούν είναι την απέχθεια του κοινού και την εντύπωση ότι οι σειρές αυτές είναι γελοίες.


Επίσημες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε συμμετοχές υποψηφίων για τις εξετάσεις των πτυχίων ισπανικής γλώσσας DELE, αναλογικά με τον πληθυσμό της (πηγή: Η διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Ήδη η γλώσσα έχει προστεθεί στον κορμό των μαθημάτων των σχολείων της χώρας μας ως γλώσσα επιλογής και άρα το να προβάλλονται λάτιν σειρές με υπότιτλους σίγουρα θα "τραβήξει" το ενδιαφέρον και των μαθητών ενώ θα αποτελεί και ένα βοήθημα για να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με τη γλώσσα. Mεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών λατρεύει τη γλώσσα αυτή και την κουλτούρα που τη συνοδεύει.


Η ενσωμάτωση, λοιπόν, των ισπανόφωνων σειρών/ταινιών με υπότιτλους στο πρόγραμμα των ελληνικών καναλιών, θα εκτιμούταν ιδιαίτερα από τους τόσους οπαδούς των σειρών αυτών αλλά και των ηθοποιών οι οποίοι εμφανίζονται σε αυτές... Σειρές όπου πρωταγωνιστούν ηθοποιοί που ήδη τυγχάνουν της εκτίμησης του κοινού, θα είχαν ακόμα πιο προσοδοφόρα αποτελέσματα... Πρόσφατες παραγωγές όπως Pasión, Amor Real, Sortilegio της ομάδας παραγωγής της Carla Estrada για παράδειγμα (κάποιες από τις οποίες έχει προβάλλει ο ΑΝΤ1 Κύπρου με μεγάλη αποδοχή από το κοινό), είχαν μεγάλη επιτυχία στη χώρα παραγωγής τους, ξεφεύγουν τελείως από τα συνηθισμένα στερεότυπα με τα οποία έχουμε συνδέσει τις σειρές αυτές, πρωταγωνιστές είναι γνωστοί και αγαπητοί ηθοποιοί ΚΑΙ στο ελληνικό κοινό και αν προβληθούν με υπότιτλους σίγουρα δε θα αφήσουν ασυγκίνητους ούτε όσους τις κατηγορούνε... Ισπανικές σειρές ιστορικού περιεχομένου που προβάλλονται από κανάλια μεγάλου κύρους όπως το tve της ισπανίας ή σειρές του Antena3 της Ισπανίας που ξεπερνούν κατά πολύ σε θεματική και ποιότητα τις Αμερικάνικες, επίσης θα συναντούσαν μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλές σειρές που κάποτε προβλήθηκαν στη χώρα μας είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία όπως και ότι πολλά κανάλια στις μέρες μας, ελληνοποιούν λάτιν και ισπανόφωνες σειρές και τις εντάσσουν στο πρόγραμμά τους αλοιώνοντας όμως το περιεχόμενό τους και πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό....Για την απήχηση που είχαν και έχουν οι σειρές αυτές, αρκεί να κάνει κανείς μια μικρή έρευνα στο youtube και στο google γενικότερα και οι πληροφορίες που θα βρει σίγουρα θα του εξάψουν το ενδιαφέρον...

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται μια γενική απαξίωση απέναντι σε αυτές τις σειρές και στην λάτιν κουλτούρα γενικότερα ενώ ο κόσμος ο οποίος τις ζητά είναι πάρα πολύς... Σίγουρα η ενσωμάτωση των σειρών αυτών στο πρόγραμμα των καναλιών, με τον κατάλληλο τρόπο και προγραμματισμό θα αποδεικνυόταν μια κίνηση αρκετά κερδοφόρα για τα κανάλια, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που κάθε κανάλι αναζητά τρόπους για να αυξήσει την τηλεθέαση των προγραμμάτων του...

Στο facebook μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολυάριθμα ελληνικά γκρουπ που αιτούνται την προβολή αξιόλογων παραγωγών στην τηλεόραση.

Όσοι, λοιπόν, θέλετε και ανήκετε στους οπαδούς των ισπανόφωνων σειρών/ταινιών, παρακαλούμε να υπογράψετε στην παρακάτω φόρμα με βάση αυτό το κείμενο ώστε όταν θα συγκεντρωθεί ένας σεβαστός αριθμός ηλεκτρονικών υπογραφών, να αποσταλεί σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια με σκοπό να ακουστούν τα αιτήματά μας. 

Sponsor

Facebook Group: [Αίτημα] Προβολή Ισπανόφωνων Σειρών και Ταινιών στην Ελλάδα με υπότιτλους

Links

Share for Success

Comment

243

Signatures