Dannie Klompsma 0

Geen verbod op de kosjere slacht in Nederland!

83 signers. Add your name now!
Dannie Klompsma 0 Comments
83 signers. Almost there! Add your voice!
83%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Het wordt voor religieus levende Joden in Nederland een stap onmogelijker gemaakt hier te leven.

Daar waar kosjer vlees nu al erg duur is, zal dat onder invloed van import-kosten nog duurder gaan worden, als de nieuwe wet doorgaat. En daar ziet het helaas wel naar uit! Er schijnt een meerderheid in de Tweede Kamer te zijn voor deze wet, die sentimenten met feiten vermengt.

Er is daarom een campagne gestart om te proberen de stemming in het Parlement van a.s. week met betrekking tot het rituele slachten zo te beïnvloeden dat het wetsvoorstel van de Partij van de Dieren het niet zal halen.

Doe mee en behoud het kosjer slachten in Nederland!

Het is een vergissing te beweren dat kosjer slachten inhumaner en voor het dier pijnlijker is dan bedwelmd slachten! Ook is nergens bewijs te vinden dat het dier langer lijdt. Integendeel!  

De sjechieta (kosjere slacht) is een doeltreffende, respectvolle en snelle manier van doding van dieren.

Ieder kosjer dier moet gezond en 'heel' zijn. Dat betekent: geen geweld tijdens het transport, het klaar zetten voor de slacht, geen breken van poten, mis-schieten bij de bedwelming. Alleen dieren die niets mankeren mogen geslacht worden.

Het kosjer slachten betekent doding door middel van een halsnede in 1 keer met een vlijmscherp mes door een religieuze Jood die hiervoor specifiek opgeleid is en aan vele eisen (zeker ook van diervriendelijkheid) moet voldoen; volgens dier-respecterende technieken van meer dan 3000 jaar oud!

Laat het de Tweede Kamerleden weten dat je deze manier van slachten wilt handhaven.

 

Kom in actie en geef de Tweede Kamerleden te kennen:

 "Eén van de belangrijke peilers van het Joods religieus leven is het in acht nemen van de spijswetten. Deze verbieden o.a. het eten van niet-ritueel geslacht vlees. Het voeren van een kosjere huishouding in een particulier huishouden, restaurant of instelling is ondenkbaar zonder kosjer geslacht vlees. Sterker, het behoort tot de kern van de Joodse spijswetten en daarmee tot de kern van het Jodendom. Het verbieden van kosjere slacht in Nederland raakt mij ten diepste. Ik voel mij getroffen in mijn Jood-zijn. Ik zal na een verbod practisch belemmerd worden in mijn Joods leven, een grondrecht in Nederland dat wij eeuwenlang konden uitoefenen. Ik doe nogmaals een dringend beroep op u om – mogelijk nog na nader wetenschappelijk onderzoek – tegen genoemd wetsvoorstel te stemmen."

Sponsor

www.cjo.nl www.cidi.nl www.nik.nl www.verbond.eu www.masorti.nl

Links

Feiten over kosjere slacht: http://bit.ly/dMqqgg

 

Informatie over kosjere slacht:

http://goo.gl/9GpcR

http://goo.gl/Mqp6M

http://goo.gl/IHsli

In english:

http://goo.gl/RPBEE


 

Share for Success

Comment

83

Signatures