Filiep Geeraert 0

Vrije keuze van apparatuur voor digitale TV nu !

459 signers. Add your name now!
Filiep Geeraert 0 Comments
459 signers. Almost there! Add your voice!
92%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Terwijl u als consument kunt kiezen tussen vele merken van televisietoestellen, HDD/DVD recorders, enz. heeft u voor digitale TV op de kabel maar bitter weinig keuze : u kunt kiezen tussen een simpele ontvanger of een toestel met opnamemogelijkheden, en tussen SD en HD. U moet dan akkoord gaan met een box die zo dichtgetimmerd is, en zo afhankelijk van de grillen van de kabelboer, dat u nauwelijks nog vrijheid overblijft. Het systeem maakt ook misbruiken als Flexview mogelijk, waarbij u maandelijks moet betalen voor een basisfunctionaliteit die al in het toestel ingebakken zit. Het systeem zorgt er ook voor dat u aan elk toestel verplicht een lelijke decoder moet hangen, omdat door het gesloten systeem de producenten van TV toestellen buitengesloten worden, en dus geen TV kunnen brengen met ingebouwde tuner(s). Andere producenten kunnen ook niet voor vernieuwing zorgen, zodat u bijv. geen mogelijkheid heeft uw opnames mee te nemen naar uw vakantiebestemming, of om ze op een draagbare mediaspeler te zetten. Er zijn geregeld gevallen bekend van gebruikers die (al) hun opnames kwijtspelen omdat de harddisk het begeeft of omdat Telenet weer eens een mislukte update verspreid heeft. Vermits Telenet de klant niet de mogelijkheid geeft om zelf een volwaardige, digitale backup te maken van zijn opnames, blijft de klant in de kou staan. Het kan niet dat anno 2009 de consument zo weinig keuzevrijheid krijgt. In andere landen zijn dergelijke praktijken al lang buiten de wet gesteld, en werden kabeloperatoren ertoe verplicht een alternatief te bieden voor zij die met een ander toestel willen kijken (PC, Dreambox, ...). Wij eisen dan ook dat ook in Vlaanderen Telenet verplicht wordt een alternatief aan te bieden, hetzij door het basisaanbod onversleuteld door te sturen, ofwel door de smartcard in combinatie met een CI module los aan te bieden, zoals TV Vlaanderen doet. Er is een tijd geweest dat In-di nog een voorbeeldfunctie had met meer dan 30 onversleutelde kanalen, maar sedert dit in de klauwen van Telenet gevallen is (dank u, Vlaamse politiek !) is ook daar alle keuzevrijheid zoek. Vrij kunnen beschikken over uw eigen opnames moet gewoon een basisrecht zijn, sterker nog, in het analoge tijdperk vond iedereen dit vanzelfsprekend. Steun deze petitie. Gebruik geen valse namen, want dat maakt geen enkele indruk.
OM SPAM TE VERMIJDEN DIENT U VANAF HEDEN EEN PASWOORD in te geven, dat is voorlopig het woordje Antispam (met hoofdletter A).

Sponsor

Ik ben een gewone gebruiker van analoge kabelTV, die met veel plezier gebruik maakt van Microsofts Mediacenter software, en die ook graag gebruik zou willen maken van digitale TV via de kabel. Telenet maakt dit echter doelbewust onmogelijk door geen enkele legale mogelijkheid aan te bieden om digitale TV via de kabel te kijken met een alternatief toestel. Het is door hun encryptie, en het verplicht koppelen van de smartcard aan hun toestel dat ze elk alternatief toestel uitsluiten.

Links

http://boulder2.wordpress.com : pleidooi voor open televisie. http://www.youtube.com/boulderx : filmpjes, oa. over Telenet
Share for Success

Comment

459

Signatures