Σχολή Μηχανικών Σίνδου Thessaloniki 0

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη

128 signers. Add your name now!
Σχολή Μηχανικών Σίνδου Thessaloniki 0 Comments
128 signers. Almost there! Add your voice!
95%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Με το ψήφισμα αυτό δηλώνουμε, ότι είμαστε ενάντια στην πρόταση συγχώνευσης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά του στις Σέρρες. Σε μια εποχή που οι εταιρίες αναζητούν εναγωνίως πτυχιούχους Πληροφορικής, η πρόταση αυτή έρχεται να στερήσει σε βάθος πενταετίας από την αγορά, περισσότερα από χίλια στελέχη, επηρεάζοντας έτσι την αναπτυξιακή πορεία των εταιριών πληροφορικής και ιδιαίτερα αυτών με έδρα την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στηρίζει, συνεργάζεται και τροφοδοτεί τα τελευταία σαράντα χρόνια περισσότερες από 120 εταιρίες της Θεσσαλονίκης, εταιρίες Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, αλλά και σύγχρονες τοπικές εταιρίες και οργανισμούς που έχουν εντάξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο αναπτυξιακό τους πλάνο. Είναι ένα βιώσιμο και δυναμικό τμήμα, πλήρως στελεχωμένο, με σημαντικές υποδομές και παρέχει σύγχρονα προγράμματα σπουδών (ένα προπτυχιακό, δυο μεταπτυχιακών και ένα διδακτορικών σπουδών) στην επιστημονική περιοχή της Πληροφορικής και των Ηλεκτρονικών Συστημάτων. Βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με την αγορά και με τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις, εκπαιδεύοντας τους φοιτητές του στην αιχμή της τεχνολογίας που σχετίζεται με τα ενσωματωμένα συστήματα, την τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τη ρομποτική, τα ευρυζωνικά δίκτυα, την αναλυτική δεδομένων και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, που αποτελούν βασικούς άξονες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η διάλυση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ, δεν μπορεί να θεωρηθεί αναπτυξιακή πολιτική, δεν είναι συμβατή με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μεσοπρόθεσμα θα επηρεάσει αρνητικά την αναπτυξιακή πορεία των εταιριών της Θεσσαλονίκης.

Share for Success

Comment

128

Signatures