privé privé 0

hervorming van de jeugdhulpverlening in België

264 people have signed this petition. Add your name now!
privé privé 0 Comments
264 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Aan de wethouders van België,

Meermaals hoor je in het nieuws dat er gezinsdrama’s gebeuren. Elke keer opnieuw zegt de hulpverlening dat ze van niets wisten. Heel vaak zitten ze er echter met hun neus bovenop. De jeugdhulpverlening werkt vanuit de visie: “alles in het belang van het kind”. Doch, meermaals wordt er vastgesteld dat dit in de praktijk niet zo is. Wij vragen dan ook om een dringende hervorming van de jeugdhulpverlening.

Aan de mensen die de petitie willen tekenen:

We starten deze petitie door de situatie van een kind dat we kennen: Luca. Ze kon niet bij de vader blijven wonen door omstandigheden. Dus heeft de grootmoeder haar kleindochter met veel liefde opgevangen. Ze mocht Luca bij zich houden tot eind september. Begin oktober kreeg ze een vonnis van de rechter: Luca mocht een maand langer bij haar blijven. Diezelfde week werd Luca, door de politie, van school gehaald en naar een instelling aan de andere kant van het land gebracht. Daar werd ze geplaatst en moest ze opeens naar school. Nu wordt beweerd dat Luca niet meer naar de grootmoeder kan, omdat ze niet nog eens van school kan veranderen. Zoals hier echter duidelijk blijkt, hoefde ze in eerste instantie niet eens van school te veranderen. Luca heeft tot nu toe twee weken in de instelling gezeten, ze kwijnt er compleet weg. Ze is vermagerd, ziet bleek en heeft wallen onder haar ogen. Dit kind hoefde helemaal niet uit haar vertrouwde omgeving weggehaald te worden en in een instelling geplaatst te worden. Nu zal ze waarschijnlijk opnieuw ergens anders geplaatst worden. Ze kan echter perfect bij haar papa of bij haar grootmoeder wonen. Daar is ze thuis en is ze gelukkig.

Veel van jullie kennen een kindje of kennen iemand met een kind waar problemen zijn. Een kind dat plots uit huis geplaatst wordt, bij de verkeerde personen geplaatst wordt, … Als jullie willen dat er terug echt naar het kind in kwestie gekeken wordt, gelieve deze petitie te tekenen. Hopelijk kunnen we het systeem grondig veranderen. Als we niets doen gebeurt er niets!

Wij danken u!

Links


Share for Success

Comment

264

Signatures