RAZVOJNA ORGANIZACIJA ZAŠTITE POTROŠAČA 0

Gromoglasno: "NE" HRT pristojbi

14 people have signed this petition. Add your name now!
RAZVOJNA ORGANIZACIJA ZAŠTITE POTROŠAČA 0 Comments
14 people have signed. Add your voice!
2%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Tportal 24.05.2022.

================================================

Ravnatelj AEM-a je, gostujući u HRT-ovoj emisiji 'Studio 4' o prijedlogu novog ugovora između HRT-a i Vlade RH, najavio da se uz opće povećanje troškova života može i razmotriti iznos radiotelevizijske pristojbe, a koja sada iznosi 80 kuna.

================================================

Činjenica je da HRT pristojba nije pretplata programa HRT-a, već državni porez na mogućnost korištenja video i radio signala. Kako se već plaća ZAMP na sve video i audio uratke, usluge i materijale, jasno je da se radi o dvostrukom oporezivanju iste usluge.

Svi vidimo opterećeni brojnim reklama i drugim neželjenim sadržajima da su danas televizijski i radijski programi potpuno komercijalizirani, te nema osnove za dopunski porez.

Ako postoje državni radio i televizija neka se sufinancira iz državnog proračuna.

Potrošači ne žele plaćati bespotrebne poreze, a još manje sufinancirati režimske medije. Potrošači imaju obvezu plaćati samo učinjeni uslugu, HRT pristojba NIJE korištena usluga.

Plaćati HRT pristojbu pored TV i radio paketa koje nude drugi davatelji usluge (internetska TV, kabelska TV i sl.) je omalovažavanje potrošača.

Dobro pa se HERA još nije sjetila nam slati račune za HEP pristojbu, Plin pristojbu, a kako je krenulo dobiti ćemo i INA pristojbu !

Zato potrošači jasno i glasno poručuju: NE HRT PRISTOJBI !

Share for Success

Comment

14

Signatures