Edith Dijkhuizen en Stijn Verbruggen 0

Haal het Glazen Huis in 2012 naar Nijmegen!

5766 people have signed this petition. Add your name now!
Edith Dijkhuizen en Stijn Verbruggen 0 Comments
5766 people have signed. Add your voice!
58%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Het Glazen Huis van 3FM 'Serious Request' staat ieder jaar in een andere Nederlandse stad. Na het midden (Utrecht), het westen (Den Haag, Leiden), het zuiden (Breda, Eindhoven) en het noorden (Groningen) is het in 2012 tijd voor een gaststad in het oosten van Nederland. Dat is echt iets voor Nijmegen! De gemeente Nijmegen heeft na de massale steun voor onze eerste petitie voor 2010 inmiddels besloten om zich kandidaat te stellen als gaststad voor het Glazen Huis in 2012. We willen het echter nog éénmaal proberen. De gemeente Nijmegen heeft inmiddels laten weten ons ook te willen steunen om ons nog één keer kandidaat te stellen. Onderteken deze petitie om 3FM op te roepen de kandidatuur van Nijmegen te honoreren. Doe mee!

TEKEN DE PETITIE ONDERAAN DEZE PAGINA

LET OP!!! NEGEER HET MOGELIJKE VERZOEK OM TE DONEREN DAT SOMS IN BEELD VERSCHIJNT NA HET INZENDEN VAN JE STEUNBETUIGING. ZIE DE UITGEBREIDERE TOELICHTING ONDERAAN DIT BERICHT.

Op 18 december 2009 startte de landelijke radiozender 3FM voor de zesde keer met de actie 'Serious Request'. Ieder jaar wordt met deze actie geld ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's sluiten zich zes dagen op in het Glazen Huis en eten die dagen niet. In ruil voor donaties van luisteraars draaien zij 24 uur per dag verzoeknummers. Allerlei individuen, bedrijven en organisaties verzinnen ludieke acties om geld voor dit goede doel bij elkaar te brengen.

Het Glazen Huis stond de eerste drie jaar in Utrecht. Daarna stond het Glazen Huis ieder jaar in een andere stad. Na Den Haag, Breda en Groningen is Eindhoven voor 2010 en Leiden voor 2011 de thuisstad van 'Serious Request'. In Groningen werd geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Het eerste jaar werd geld ingezameld voor Darfur, het jaar daarna voor kinderen in Congo. De jaren daarna werd geld ingezameld voor slachtoffers van landmijnen, schoon drinkwater en een veilig onderkomen voor vluchtelingen op verschillende plekken in de wereld.

De ondertekenaars van deze petitie vinden dat Nijmegen de beste plek is voor het Glazen Huis in 2012. Internationale solidariteit staat in Nijmegen hoog in het vaandel en Nijmegenaren zijn creatief en sociaal. Als Millenniumgemeente vragen we steun voor de ontwikkelingsdoelen van de VN. De actie 'Serious Request' past daar heel goed bij! 

Door deze petitie te ondertekenen, laten we 3FM weten dat er in Nijmegen veel steun is voor het Glazen Huis van Serious Request. 

P.S. Je kunt deze actie nog sterker ondersteunen door een kaart naar 3 FM te sturen. Neem een mooie ansichtkaart van Nijmegen of een andere kaart die je toepasselijk vindt voor deze actie. Schrijf daarop in ieder geval 'IK WIL HET GLAZEN HUIS 2012 IN NIJMEGEN' en vul dit eventueel aan met jouw eigen argumenten hiervoor. Stuur de kaart naar Radio 3 FM, t.a.v. Serious Request 2012, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum.

 

Soms vraagt de website iPetitions na het invullen van je gegevens om een donatie. Dat verzoek kun je negeren: het gaat om een donatie voor de website iPetitions.com, dus niet om een donatie voor Serious Request. Als dit verzoek in beeld komt, is je handtekening al geregistreerd.

Sponsor

Een burgerinitiatief van: Stijn Verbruggen en Edith Dijkhuizen

Links

Share for Success

Comment

5766

Signatures