Jeroen Fritz 0

Glazen Huis naar Haarlem

1718 people have signed this petition. Add your name now!
Jeroen Fritz 0 Comments
1718 people have signed. Add your voice!
35%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Radiozender 3FM organiseert elk jaar in de week voor kerst de actie Serious Request in een andere stad. Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niet eten. In ruil voor donaties draaien zij dag en nacht verzoeknummers van luisteraars. Dit jaar wordt het voor de zesde keer georganiseerd. In Groningen wordt geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Eerdere gaststeden waren Utrecht, Den Haag en Breda. De Haarlemse dj Giel Beelen doet dit jaar al voor de vijfde keer mee aan de actie.

Dit jaar waren er vijf steden kandidaat om het evenement te organiseren: Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam en Tilburg. Groningen haalde het uiteindelijk binnen. Wij vinden dat Haarlem in 2010 moet proberen het Glazen Huis naar de stad te halen. Op die manier kan Haarlem een bijdrage leveren aan internationale solidariteit. Dit past bij de doelstelling van de gemeente om als Millenniumgemeente aandacht te vragen voor de ontwikkelingsdoelen van de VN. Daarnaast trekt het veel mensen naar de stad, wat goed is voor de naamsbekendheid en economie van Haarlem.

Wij vragen het stadsbestuur van Haarlem om Haarlem kandidaat te stellen als gaststad van het evenement in december 2010. En wij vragen 3FM om Haarlem te kiezen als gaststad van het Glazen Huis van Serious Request.

Sponsor

Deze petitie is een initiatief van Jeroen Fritz, gemeenteraadslid PvdA Haarlem.

Links

Share for Success

Comment

1718

Signatures