FC Haarlem 0

Gemeente moet FC Haarlem steunen

223 signers. Add your name now!
FC Haarlem 0 Comments
223 signers. Almost there! Add your voice!
90%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

GEMEENTE STEUN FC HAARLEM!

De voetbalclub Haarlem krijgt een nieuw modern stadion, althans dat was de bedoeling...... Het stadion gaat namelijk niet door na meer dan 12 jaar gedraal. Nu dreigt hierdoor voetbalclub FC Haarlem het loodje te leggen. De gemeente Haarlem heeft jarenlang gepraat, jarenlang werd er niets aan het huidige stadion gedaan, jarenlang werden vergunningen niet tijdig afgegeven. Als reden werd opgegeven dat men onderbezetting had. Echter blijkt dat anderen (Bijv.Ikea) wel snel vergunningen kregen.
Wat was er gebeurd als de gemeente wel soepel alles had geregeld en de vergunningen tijdig waren afgegeven? Had Haarlem dan nu in de subtop van de Jupiler League gespeeld met enkele mooie sponsors etc.? Geen onbelangrijke vraag!
Is voetbalclub Haarlem lijdend voorwerp geworden omdat de wethouder en de gemeente zich door Fortress in de maling heeft laten nemen? Is het contract wat met Fortress is afgesloten zo slecht in elkaar gezet dat men simpel kan zeggen ermee te stoppen zonder gevolgen? Hoe geloofwaardig is de politiek als er meer dan 12 jaar over iets wordt gepraat en er uiteindelijk helemaal niets is klaargespeeld? Kan men dan van falen en onbehoordlijk bestuur spreken? Hoe denkt men dat dit overkomt bij de burgers uit de stad? Of je nou wel of niet iets hebt met de club doet er even niet toe. Het gaat om het principe. Lopen er daarom zoveel mensen weg bij de traditionele partijen omdat ze het gepraat en jarenlange gedraal zat zijn?  Blijkbaar voelt men in de politiek aan dat wellicht zaken niet goed zijn aangepakt door de gemeente. Men heeft besloten een onderzoek hiernaar te doen. Dit gaat men nu op het dooie gemak doen......terwijl de club op sterven na dood is! Straks zeggen ze: "Ja inderdaad wij hebben serieuze fouten gemaakt en daarvan is FC Haarlem de dupe geworden".

Dus de haarlemse politiek is zelf ook van mening dat men eventueel schuldig is aan de deplorabele staat waarin FC Haarlem nu verkeerd.

Dat voetbalclubs niet zomaar belastinggeld moeten krijgen bij mismanagement daar is iedereen het over eens. Maar als de club lijdend voorwerp is geworden van een niet pragmatische en onzorgvuldig handelende politiek dan is er van hele andere zaken sprake. 

Gemeente Haarlem heeft aan cultuur zoals Patronaat, Schouwburg en Philharmonie in totaal 70 miljoen euro uitgegeven. Zalen waar miljonairs zoals Youp van 't Hek (12 miljoen), Freek de Jonge (7 miljoen), Hans Liberg (6 miljoen) mogen optreden. Insiders menen dat dat men op het stadhuis wel geinteresseerd is in cultuur maar niet in voetbal. Het zal toch niet zo zijn dat privé-interesses beleidsbepalend zijn?

FC Haarlem is de op één na oudste voetbalclub van ons land en is opgericht in 1889. 120 jaar geleden dus alweer. Zoiets gooi je niet zomaar even weg.

De situatie waar de club inzit kan niet los worden gezien van de problematiek betreffende stadion Oostpoort en het handelen van de gemeente.

Inwoners van Haarlem geef een duidelijk signaal af, FC Haarlem is onderdeel van de cultuur en van de stad Haarlem. Haarlem raakt al haar topsport kwijt.
FC HAARLEM MOET BEHOUDEN BLIJVEN!!! GEMEENTE STEUN DE CLUB!

 

Links

www.fchaarlem.nl
www.hartvoorhaarlem.nl
Share for Success

Comment

223

Signatures