Petar von Naumburg Baden-Württemberg 0

Gegen die ungerechte Berichte bei DW.Makedonisch

282 people have signed this petition. Add your name now!
Petar von Naumburg Baden-Württemberg 0 Comments
282 people have signed. Add your voice!
29%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

До DW-редакција на македонски јазик.

По подолго следење на вашите известувања за и околу случувањата во Македонија, посебно на известувањето од/за нашата држава, сакаме да реагираме со изненаденост, неразбирање и честопати згрозеност од вашите известувања и толкувања на збиднувањата и вистината за и од нашата татковина.

Ние Македонците кои живеат во Германија сакаме да ви укажеме дека не сме согласни вашата редакција да ја нарекува нашата држава : пјрМ.

Ние сме и секогаш ке бидеме Македонија и Македонци затоа со згрозување ги пропративме написите во кои вие ја нарекувате нашата држава пјрМ.

Со згрозување го пропративме и вашиот денешен напис односно интервју со г-дин Вај Хојте:

Во истиот повикувате дека „рушењето на власта„ нема да биде преку избори!
За нас Македонците во Германија е згрозување да прочитаме од нашиот медиум да повикува на менување на власта преку други методи освен преку легитимни избори! Сметаме дека вашиот текст е дискутабилен и повикува на хаотичност.
во истот текст не сме согласни со вас и во следната констатација :
Учениците во Македонија учат фалсификувана историја.
Што и зошто е фалсификат за вас? Ние сме згрозени нашите сонародници да газат преку коските на нашите предци и нашите жртви и да ја нарекуваат нашата историја -Фалсификат. Затоа на ден кога е извршен геноцидот и масакрот во с. Загоричани кое е само едно од многуте се обракаме до вас и ви укажуваме на вашата деструктивност.

Сметаме дека вашата редакција треба да известува објективно, непристрасно а пред се вистинито за нашата држава и народ. Сметаме дека вие како наши претставници во редакцијата на германскиот DW треба дирекно да ја соопштувате вистината пред се за нашиот народ исто така да бидете еден мост помегу Македонците кои живеат во Германија и Македонците кои се во собствената држава.

Со петицијава сакаме да ви сообштиме:

Ние сме Македонци, Нашата држава се вика МАКЕДОНИЈА!

Нашата историја не е Фалсификат, напротив е вистина пропратена со бројни жртви и геноциди!

Share for Success

Comment

282

Signatures