J. Beekman 0

Geef anti-homo-rapper geen podium!

16 people have signed this petition. Add your name now!
J. Beekman 0 Comments
16 people have signed. Add your voice!
16%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Drie Nederlandse poppodia willen het weekend van 30 maart tot en met 1 april een podium bieden aan de Jamaicaanse rapper Sizzla, die bekend staat om zijn felle anti-homo-teksten. Deze rapper roept op tot haat en geweld tegen homo's, en heeft in het verleden op podia dit soort liedjes gezongen terwijl hij eerder had beloofd om dat niet te doen.

 

Ik roep deze drie podia er toe op om deze rapper, Sizzla, te weren. Haat zaaien en oproepen tot geweld valt niet onder de vrijheid van meningsuiting, maar is een schending van de (grond)wet. Daarom moeten de Melkweg (Amsterdam), Heidegger (Rotterdam) en De Oosterpoort (Groningen) zich niet verschuilen achter drogargumenten rond de 'vrijheid van meningsuiting', maar deze rapper en al dit soort artiesten weren. Ze moeten zich ook niet verschuilen achter eventuele beloftes dat hij de homohaatnummers niet zingt. Want in het verleden heeft hij zulke beloften, zoals gezegd, vaker aan zijn laars gelapt.

Wie dit soort homohaters een podium geeft, en dus wegkijkt voor onwettige praktijken, maakt zichzelf daaraan medeplichtig.

 

Kortom, niet tolerant zijn jegens openlijke intolerantie, maar de rug recht houden en geen podium bieden aan dit soort figuren.

Links


Share for Success

Comment

16

Signatures