R.C. van Leeuwen 0

Kwaliteit F1 uitzendingen 2010

104 people have signed this petition. Add your name now!
R.C. van Leeuwen 0 Comments
104 people have signed. Add your voice!
42%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Aan de directie van RTL Nederland BV, 


Met zeer veel plezier volg ik al jaren de Formule 1 races. Zeer verheugd was ik dus ook toen ik hoorde dat RTL ook dit jaar weer de uitzendrechten had gekocht waardoor de races weer op een Nederlandse zender te volgen zijn. Toen daarna ook Olav Mol bevestigde dat hij de races weer van commentaar zou voorzien, was het plaatje compleet. Toch wil ik doormiddel van deze petitie aangeven wat er onder de duizenden Nederlandse Formule 1 fans leeft die iedere race op de voet volgen. 

Ten eerste waren wij zeer onaangenaam verrast dat RTL, waarschijnlijk uit kostenoverweging, heeft besloten dat het live commentaar niet meer vanaf het circuit, maar vanuit een studio in Hilversum verzorgd moet worden. Wij willen aangeven dat we dit een zeer slechte ontwikkeling vinden omdat daardoor de kleine details en de sfeer van een race niet overgebracht kunnen worden naar de huiskamer. De sfeer moet je nu eenmaal voelen en de kleine details pik je op als je er bent. Daarom willen wij u met klem vragen om dit besluit te heroverwegen en ervoor te zorgen dat Olav Mol zo snel als mogelijk weer vanaf het circuit de races kan verslaan.

Ten tweede, en dit is een lastiger onderwerp, de reclames tijdens de races. wij begrijpen dat uw zender vanuit een commercieel oogpunt werkt maar door huidige opzet, van het veelvuldig onderbreken van de race voor het uitzenden van reclameblokken, wordt het zeer onplezierig om te kijken. Bovendien worden er vaak spannende momenten gewoon gemist en zal een groot deel van de fans overschakelen naar andere zenders waar de race nog te volgen is. Kortom u verliest hierdoor kijkers maar belangrijker is dat u op deze manier het product Formule 1 beschadigd. En naar mijn idee is dat zonde zeker gezien de hoge kosten die u voor de rechten heeft moeten betalen. Kortom wij willen u dan ook verzoeken om naar een andere oplossing te zoeken waardoor het uitzenden van de races nog steeds commercieel aantrekkelijk is maar zonder onderbreking van de live verslagen. 

Tenslotte hopen wij dat u de onze argumenten zeer serieus zult overwegen en hopen op een positieve reactie. 

Met vriendelijke groeten, 

Ondergetekende,

Links

Share for Success

Comment

104

Signatures