Irina Georgescu 0

Concert Dir en grey in Romania

297 people have signed this petition. Add your name now!
Irina Georgescu 0 Comments
297 people have signed. Add your voice!
60%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Acum cinci ani de zile nimeni in Europa sau Statele Unite ale Americii nu ar fi crezut ca va putea vedea Dir en grey altundeva decat in Japonia ; acum cinci ani de zile, inafara de o nisa a fanilor manga/anime si a celor pasionati de Tara Soarelui Rasare nimeni nu stia cine sunt.
Acum cinci ani de zile nimeni in Romania nu ar fi crezut ca vom vedea trupe ca Deftones, Faith No More, Placebo, Muse, Marilyn Manson etc, trupe pe val, trupe legendare, nimeni nu ar fi crezut ca vom avea vreun festival care sa depaseasca Cerbul de Aur si sa se alinieze incet, dar sigur, cu nume mari din Europa si din lume, totul doar prin munca, dedicatia si pasiunea unor oameni care, in pofida status quo-ului au crezut.
Cinci ani mai tarziu Dir en grey vand show dupa show peste tot in lume, apar pe coperta revistei Kerrang, debuteaza in Billboard, si pleaca in turnee cu formatii precum Deftones, Korn sau Mindless Self Indulgence, fiind invitati pe cele mai mari scene din lume.
In ianuarie 2010 presa de muzica din Europa si Statele Unite se ingramadea in Tokio la Budoukan sa urmareasca sfarsitul unui monumental turneu ce a purtat formatia in 2009 nu este o exceptie, ba dimpotriva. In vara 2009 Dir en grey vor sustine o serie de concerte in Europa, drept continuare a unui turneu ce a inceput in Japonia si care a continuat tot anul in diferite tari din Europa, trecand pe la cele mai mari festivaluri precum Rock am Ring, Rock im Park in Germania, Download in Marea Britanie, Novarock in Austria sau Metaltown in Suedia, apoi in Statele Unite si chiar si America de Sud, in Chile sau in Brazilia, la festivalul Maquinaria.
In acelasi timp artisti din Japonia continua sa concerteze in multe din tarile vecine, doar in Ungaria fiind organizate show-uri pentru Miyavi si Ra :in, D’espairs Ray sau L.mc nume importante de pe scena muzicii j-rock si a muzicii mondiale in general.
In Romania cultura otaku a dovedit o ascensiune uimitoare in ultimii ani, de la comunitati online pana la festivaluri, conventii (Otaku Festival, Nijikon) si chiar concerte, de asemenea promovarea formatiilor din Japonia prin intermediul unor reviste precum Bravo, Popcorn si Sunete sau la radio si online au ajutat la o cat mai mare expunere a acestui gen si implicit la atragerea unui un public dedicat si numeros. Seri dedicate Japoniei si muzicii asiatice avand loc cu regularitate in cluburi importante din Capitala (ex : Otaku Champloo in ClubControl).


Credem ca un show Dir en grey in Romania ar reprezenta pentru publicul roman una din putinele ocazii de a lua parte la un act artistic iesit din comun, si in acelasi timp, aflat in plina ascensiune.
Prin intermediul acestei petitii, subsemnatii doresc sa-si exprime dorinta de a participa la un concert Dir en grey ce ar putea fi organizat in viitor in Romania si totodata sa atraga atentia asupra unui segment de public interesat de cultura si implicit muzica din Japonia sau Asia.

*Disclaimer: Datele confidentiale sunt protejate si nu vor fi facute publice. Nu vor fi tolerate comentariile abuzive. Intrarile care contravin unui minim bun-simt vor fi sterse.

Sponsor

Comunitatea fanilor Dir en grey din Romania http://direngrey.forumz.ro/ Comunitatea fanilor J-rock si Dir en grey din Romania http://j-rockforromania.myforum.ro/

Links

Site-ul oficial Dir en grey: http://www.direnegrey.co.jp http://www.myspace.com/direngrey Biografie & informatii despre Dir en grey: http://en.wikipedia.org/wiki/Dir_en_grey Comunitatea otaku din Romania: http://www.otaku.ro Articol DEG in Revista Cioburi http://revistacioburi.ro/2009/06/dir-en-grey-sau-de-ce-imi-place-japonia/
Share for Success

Comment

297

Signatures