Γιώργος Τζίμας

Στο δημοψήφισμα η νεολαία στα Χανιά ψηφίζει ΟΧΙ

53 people have signed this petition. Add your name now!
Γιώργος Τζίμας
53 people have signed. Add your voice!
53%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ζήτημα το αν ο ελληνικός λαός θα δεχθεί την πρόταση των «δανειστών», ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο με επίπονα μέτρα που θα πλήξουν επιπλέον τους εργαζομένους και τη γενιά μας. Η πρόταση αυτή φανερώνει ότι η λογική διαπραγμάτευσης που έχει υιοθετήσει τόσο καιρό η κυβέρνηση με την ΕΕ οδηγεί μόνο σε εξαθλίωση και φτώχεια. Αποδεικνύει ακόμα και στους δύσπιστους το πραγματικό και απαίσιο πρόσωπο της ΕΕ, που μοναδικό σκοπό έχει να τσακίσει κάθε έννοια εργατικού και λαϊκού κεκτημένου.

Απέναντι σε αυτό το ερώτημα όλοι μας πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη στάση και πρώτα από όλους η νεολαία. Καλούμαστε λοιπόν να δείξουμε με ένα πρώτο βήμα ότι δεν αντέχουμε άλλο το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, δε θα ανεχτούμε άλλο τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, να ζητιανεύουμε λίγους μήνες δουλείας μέσω voucher, δε θα σωπάσουμε την ώρα που βλέπουμε ότι προσπαθούν να φορτώσουν στις πλάτες μας μία κρίση που δεν την δημιουργήσαμε εμείς για να ξεχρεώσουμε ένα χρέος που δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό. Επομένως έχουμε καθήκον με απαρχή την ψήφο μας την Κυριακή να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση απαντάμε με ένα μεγάλο ΌΧΙ. Ένα ΌΧΙ που θα αποδείξει ότι η νεολαία δεν έχει τίποτα να χάσει παρά την τρομοκρατία που έχει εξαπολυθεί το τελευταίο διάστημα από τα ΜΜΕ και ότι μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από μία μάχη με τους δανειστές και την ΕΕ.

Το ΌΧΙ όμως της Κυριακής δεν πρέπει να μείνει εκεί και ούτε πρέπει να είναι μισό. Πρέπει να είναι ένα ΌΧΙ απέναντι τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης που συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, την φορολεηλασία των εργαζομένων, το τσάκισμα των συνταξιούχων. Ακόμα πρέπει να είναι ένα ΌΧΙ συνολικά στην ΕΕ και τους δανειστές, που με τόσο μένος έχουν δημιουργήσει αυτό το μαύρο εργασιακό τοπίο ειδικά για τη νέα γενιά.

Αυτό το ΌΧΙ λοιπόν που καλούμαστε να ρίξουμε στις κάλπες την Κυριακή είναι σημαντικό να το συνδυάσουμε με ένα σπουδαίο και ελπιδοφόρο ΝΑΙ που θα πρέπει να πει η νεολαία αλλά και οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος με τους αγώνες της. Ένα ΝΑΙ στη συνειδητή ρήξη με τους δανειστές και την ΕΕ. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ, έναν δρόμο δύσκολο αλλά που με τους αγώνες μας, το πάθος και το όνειρό μας θα οδηγεί στην ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για να φτιάξουμε μία κοινωνία στα μέτρα των αναγκών μας.

Share for Success
53

Signatures