Manifest voor een beter openbaar vervoer

Niels Timmermans
Anonymous 0 Comments
0 Signature Goal: 10,000

Teken hieronder de petitie voor een beter openbaar vervoer. Help ons een duidelijk signaal te sturen aan De Lijn. Na 1 september is de toestand in Antwerpen en de steden er rond onhoudbaar geworden. Daarom vragen wij reizigers dringend aanpassingen. Enkele concrete oplossingen:

  • Het afschaffen van het “trage deuren-systeem”: namelijk: zodra er aangekondigd wordt dat de deuren zullen sluiten, sluiten deze ook daadwerkelijk. Cf. het systeem in Londen. Trams staan vaak minutenlang stil op de perrons doordat personen de deuren niet vrijwaren. Kordaat optreden is hiervoor nodig.
  • Het afschaffen van het magazine “Nieuwslijn”. Met het vrijgekomen geld kan geïnvesteerd worden in digitale infoschermen voor de belangrijkste metrostations en haltes die veel accurater en sneller informatie kunnen geven in geval van technische problemen of storingen.
  • Het installeren van toegangspoortjes: Zwartrijden is en blijft een groot probleem in Vlaanderen. Spijtig genoeg zijn de controles door menselijke controleurs van De Lijn een achterhaald en té duur systeem. Deze controle wordt vaak gehouden in samenwerking met de politie, wat de openbaarvervoersmaatschappij veel geld kost. Daarenboven kan niet elke tram gecontroleerd worden, waardoor veel mensen verzaken een kaartje aan te schaffen. Wanneer dit systeem is geïnstalleerd, kan het lijnpersoneel dat instaat voor de controle op het voertuig een plaats krijgen aan controleposten bij de toegangspoortjes.
  • Het aanschaffen van nieuwe extra tramstellen met tijdsdruk: Met het geld dat de toegangspoortjes zullen opleveren, kan geïnvesteerd worden in nieuwe, moderne tramstellen.
  • Het verhogen van de prijs per rit, alsook het afschaffen van de gratis abonnementen voor senioren: Zoals eerder aangegeven, is het openbaar vervoer té goedkoop. Een prijs van 3,5€ per rit aangekocht op het voertuig is niet overdreven. De gratis abonnementen voor senioren moeten worden afgeschaft, aangezien er heel veel mensen uit deze leeftijdscategorie nooit of zelden hun abonnement gebruiken. Het is verstandiger om hen 45€ per jaar aan te rekenen voor een jaarabonnement.
  • Meer gemeenschapswerkers: Deze personen zouden permanent op drukke momenten aanwezig moeten zijn, want het zijn zij die ervoor zorgen dat mensen zich hoffelijk en deftig gedragen bij belangrijke en drukke haltes.

Links

Het volledige manifest kan je lezen op: delijn2012.wordpress.com

Comment

Signature

No signatures yet. Be the first one!