rosa Mertens 0

Actie tegen stalbranden

326 people have signed this petition. Add your name now!
rosa Mertens 0 Comments
326 people have signed. Add your voice!
66%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Begin oktober 2010 kwamen in een varkensstal te Roeselare meer dan tweeduizend biggen en honderden zeugen om het leven in een brand.

Het vuur ontstond achteraan in de stal en breidde zich via de isolatie razendsnel uit.

In september 2010 kwamen bij een brand in het West-Vlaamse Koekelare minstens vijfhonderd varkens om. Die brand werd veroorzaakt door een technisch defect aan een lamp waardoor de dakisolatie vuur vatte.

In augustus 2010 kwamen te Someren ruim tweehonderd varkens om het leven in hun brandende stal omdat de ventilatie niet werkte.

Dat is slechts een greep uit groot onnodig dierenleed in de vee-industrie. Zeer veel dieren komen de laatste tijd bij stalbranden immers om het leven door verstikking vanwege giftige rook en door zware brandwonden. Dieren die een stalbrand overleven, zijn er meestal zo erg aan toe dat de veearts hen nadien moet laten inslapen.

In de stallen zijn vaak geen brandblussers, sprinklerinstallaties, rookmelders, nooduitgangen en brandcompartimenten aanwezig. Wanneer er in een varkens-, koeien- of kippenstal brand uitbreekt, zitten de beesten als ratten in de val. De brandweer zou graag zien dat de stallen in compartimenten worden opgedeeld.

Als u nog twijfelt bezie dan deze verschrikkelijke beelden

javascript:nicTemp(http://www.youtube.com/watch?v=Gz270bj4o0Q)

Links


Share for Success

Comment

326

Signatures