Tomislav Cerovski 0

Biciklistička staza Zaprešić - Brdovec

Tomislav Cerovski 0 Comments
196 signers. Almost there! Add your voice!
196%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Molim sve sudionike u prometu, bicikliste i vozače da podrže inicijativu za obilježavanje biciklističke staze Zaprešić-Brdovec kroz Šibice.

Cilj je dobiti biciklističku stazu od centra Zaprešića, kroz Ulicu Pavla Lončara, preko Zagrebačke ulice kroz Šibice sve do Osnovne škole Pavao Belas u Brdovcu.

Svjedoci smo kažnjavanja biciklista od strane policije prilikom vožnje po nogostupima na toj trasi. Činjenica je da policija postupa u skladu sa zakonom i da bi se biciklisti trebali kretati kolnikom ako nije obilježena staza.

Isto tako, svatko razuman će primjetiti da na toj relaciji (posebno kroz Šibice) postoje nogostupi s obje strane kolnika koji su praktički nekorišteni, dok su biciklisti, poštujući zakon, prisiljeni koristiti kolnik koji je vrlo prometan i opasan. Sigurno će svatko radije platiti kaznu nego se voziti biciklima s malom djecom po kolniku županijske ceste po kojoj voze kamioni, autobusi i druga teška vozila.

Živimo u prekrasnom kraju gdje velik broj ljudi koristi tu relaciju za relaksaciju, slobodne aktivnosti ili zbog posla gravitiramo Zaprešiću i obratno. Također, velik broj djece biciklima ide na razne aktivnosti u Zaprešić (sportske, glazbena škola itd.). Stoga vas molim da podržite inicijativu u što većem broju kako bismo lakše realizirali ovu ideju.

Share for Success

Comment

196

Signatures