Tom Abel 0

Behoud het mooie karakter van de Noord Aa!

1039 people have signed this petition. Add your name now!
Tom Abel 0 Comments
1039 people have signed. Add your voice!
21%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

     Behoud het mooie karakter van de Noord Aa!De gemeente Zoetermeer heeft vergevorderde plannen om het mooie Noord Aa gebied uit te breiden met horeca en andere recreatievoorzieningen.

Plannen die het unieke karakter van dit mooie gebied aantasten!


Op een onlangs gehouden informatiebijeenkomst liep het dan ook storm en veel bezoekers gaven uiting aan hun verontwaardiging. Zij kunnen niet begrijpen dat dit prachtige, landelijke stukje Zoetermeer kennelijk ook al moet geloven aan verdere bebouwing en de oprukkende vermaakindustrie.

Natuurlijk, recreëren vraagt om enige voorzieningen. Maar wat ons betreft zijn dergelijke voorzieningen aan de Noord Aa al genoeg voorhanden. Genoeg plaatsen om een drankje te drinken en een hapje te eten. Of mogelijkheden om er met waterfiets, surfplank of zeilboot op uit te trekken.
We kunnen ons nog voorstellen dat het nodig is om voorzieningen af en toe te moderniseren. Of dat heel soms - tenminste, als onze politici en bestuurders het dan ECHT niet kunnen laten - zelfs sprake is van een kleine uitbreiding.
Maar dan natuurlijk wel met een maximaal behoud van het unieke karakter van dit prachtige gebied en dus zoveel mogelijk verscholen in uithoeken en op plaatsen waar geen sprake is van horizonvervuiling!

Maar nee...

Op de groene strook (midden foto, bij de molen) moet perse een restaurant komen, met een flinke parkeerplaats en een uitgebreid lounge- en beachterras. Deze groene strook - in de Zoetermeerse volksmond ook wel "Vliegerweide" genoemd - is een zeer open plek die kenmerkend is voor het landschap en van alle kanten zichtbaar. Hier bouwen is een onbegrijpelijke beslissing!
Maar er zijn nog tal van andere bezwaren, waaronder ernstige geluidoverlast van een horecagelegenheid met terras en avondopenstelling. Ook nu al verstoort het geringste geluid, ver over water gedragen, de avondrust in dit gebied.
En is er niet - een jaar geleden nog maar - groene avondverlichting aangebracht rondom de plas om de nachtdieren (o.a. vleermuizen) zo min mogelijk te verstoren? Moet dit nu alweer ruw worden doorkruist met plannen voor opzichtige en verlichte nieuwbouw?

Maar dit is niet de enige kwestie die voor opzien baart. De plannen gaan helaas nog verder!

Pal aan de Azieweg, aan het begin van de Noord Aa moet prominent in het groen een flink complex komen. Een duikschool annex dienstwoning, welteverstaan. Niet, zoals je zou verwachten, wat meer verscholen en dichter bij de andere watersportvoorzieningen, maar pal aan de weg met alle ontsierende en overlastgevolgen van dien.

Wij hebben inmiddels gemerkt dat er een enorme weerstand is tegen deze plannen en we doen er thans alles aan om acties op touw te zetten en met de gemeente in gesprek te komen. U kunt ons helpen door deze petitie te ondertekenen en uw protest kenbaar te maken. Geef hieronder a.u.b. uw naam, woonadres en emailadres. En stuur de petitie ook naar zoveel mogelijk Zoetermeerse familie, vrienden en kennisen. Mobiliseer de liefhebbers en regelmatige bezoekers van de Noord Aa.


Namens het actiecomite "Behoud karakter Noord Aa"
(correspondentie aan
behoud.de.noordaa@gmail.com)

Start van de petitie: 18 november 2010.

Let op:
Na de petitie wordt in het Engels gevraagd om een kleine bijdrage. Dat is absoluut NIET nodig, maar hoort bij de standaardfunctionaliteit van de software. Niet betalen dus, als u dat niet wilt!


Links


Share for Success

Comment

1039

Signatures