Buga Simic Zagreb 0

APEL OGRANKA SAMOSTALNIH UMJETNIKA HDDU-a GRADONAČELNIKU GRADA ZAGREBA MILANU BANDIĆU

710 people have signed this petition. Add your name now!
Buga Simic Zagreb 0 Comments
710 people have signed. Add your voice!
71%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Drage sugrađanke i sugrađani, drage prijateljice i prijatelji umjetnosti,

pozivamo vas da potpišete Apel Gradonačelniku Grada Zagreba da iz Mjera privremene obustave izvršavanja Gradskog proračuna i najavljenog rebalansa izuzme kulturnu djelatnost koja je među najpogođenijima pandemijom Covid-19 virusa.

APEL

Ogranak samostalnih umjetnika HDDU-a apelira na Gradonačenika Grada Zagreba da iz Mjera privremene obustave izvršavanja Gradskog proračuna i najavljenog rebalansa izuzme odobrena sredstva i mjere koja se odnose na nezavisnu kulturu tj. nezavisne kulturne subjekte i samostalne umjetnike koji su uslijed pandemije Covid-19 virusa i zabranom okupljanja ionako dovedeni u iznimno tešku egzistencijalnu situaciju.

Također apeliramo na Gradonačelnika da se iz Mjera privremene obustave i najavljenog rebalansa izuzmu odobrena programska sredstva i za javne ustanove u kulturi, budući da od njih živi velik broj samostalnih umjetnika.

Uz to apeliramo da se najavljenim Mjerama i rebalansom ne smanjuju plaće djelatnicma javnih ustanova u kulturi Grada Zagreba koje su ionako među najnižima.

Pozivamo Gradonačelnika i Gradske vlasti da odrede prioritete i naprave kategorizaciju unutar najavljenih obustava i izmjena kako bi se ublažile posljedice i kako se ne bi dodatno oštetilo one najteže pogođene i pandemijom i potresom.

Ogranak samostalnih umjetnika Hrvatskog društva dramskih umjetnika

U Zagrebu, 11. travnja 2020.

Share for Success

Comment

710

Signatures