Gábor Vörös 0

Japán animéket az M2 Petőfi TV csatornájára!

53 people have signed this petition. Add your name now!
Gábor Vörös 0 Comments
53 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Tisztelt MTVA Közönségszolgálata,

Mint bizonyára tudják, Magyarországon már jó ideje létezik a japán rajzfilmeket, közismertebb néven animéket néző fiatal, de 26 év feletti korosztály is, amelynek a száma évről évre növekszik.

Sajnálatos módon azonban hazánkban - ellentétben a más nyugat-európai, vagy tengeren túli államok gyakorlatától - ezeket a rajzfilm-sorozatokat "veszélyességre" illetve leggyakrabban "szűk rétegre" hivatkozva a kereskedelmi csatornák elzárkóznak, holott ők maguk hozták be, és korábban a Duna Televízió is érdekelt volt ennek a sugárzásában (Duna Televízió esetében a Chihiro Szellemországban már nem egyszer került a 2000-es években a műsorba). Ennek ellenére egy egyre inkább növekvő közönségi igény ellenére Magyarországon ma már nincsen olyan csatorna, amelyik minőségi, mainstream japán animéket sugározna lineáris műsorszolgáltatás keretén belül.

A japán rajzfilmes produktumokat immáron szociológiai felmérések nyomán sem tekinthetjük pusztán "rétegmédiumnak". Egyre több fiatal szeretné megismerni, egyre többen igényelnék, hogy akár Közmédia tűzzön műsorra ilyeneket. Korábban az ilyen műsorokat kedvelő nézőket általában mentálisan sérült embereknek kiáltották ki, holott ez csak közönséges általánosítás volt a kezdetektől fogva. Természetesen ugyanolyan fontosnak véljük, hogy a Közmédia televíziócsatornái a magyar értékeket tartalmazó rajz- és gyermekfilmeket prioritásának tekintse, de mindemellett úgy véljük, hogy a japán animék tekintetében is nyitnia kellene az MTVA-nak, mert ezzel nemcsak új kultúrális értéket képviselhet, hanem igen magas nézői számot is bevonzana. Emlékeztetnénk Önöket, hogy korábban a koreai történelmi filmsorozatoknak igen magas nézettsége volt. Erre alapozva érvelnénk az animék műsorra tűzése mellett is.

Az aláírók nevében is tisztelettel megkérjük az MTVA kuratóriumát, menedzsmentjét műsorstruktúra-készítőit, hogy vegye komolyan fontolóra a kérésünket, és belátható időn belül az MTVA erre alkalmas csatornáján - az M2 Petőfi Tévén - tűzzenek műsorra animéket, akár az éjszakai műsorsávban. Természetesen csak is olyanokat, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (és annak elődje az ORTT) hazánkban sugárzásra korábban engedélyezett, akár korhatármegjelölésekkel is.

Az MTVA célja, hogy a Magyarországon és határon túl élő honfitársainak televíziózási igényeit kielégítve változatos és kultúrálisan sokszínű értékeket reprezentáljon. A kérésünket ennek tudatában és reményében nyújtjuk be Önök felé, bízva abban, hogy a Közmédia valóban a magyar nézők felé igyekszik teljesíteni azon közszolgálati kötelességét, amely a közönségi igényeket meghallgatja és teljesíteni igyekszik.

A legnagyobb tisztelettel:

A petíció aláíróiShare for Success

Comment

53

Signatures