Υπογράψτε κατά της δίωξης του Ανδρέα Πετρουλάκη από τον Πάνο Καμμένο

4,293 SignaturesGoal: 0

Η αγωγή του προεδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου κατά του δημοσιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, μέσω της οποίας ζητά αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για ένα πολιτικό άρθρο του, συνιστά στην ουσία της αμφισβήτηση του θεμελιώδους σε μια δημοκρατία δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης.

Η πολιτική κριτική και οι αξιολογικές κρίσεις για την πολιτεία δημοσιών προσώπων είναι όχι μόνον κεκτημένο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου. Έτσι, η άσκηση αγωγής εκ μέρους ενός εκπροσώπου της εξουσίας, όπως και το ύψος της, εν προκειμένω, δημιουργεί εύλογα την υπόνοια ότι στόχος του ενάγοντος είναι η υποταγή της ελευθερίας του λόγου σεμια προληπτική λογοκρισία, δια του εκφοβισμού των δημοσιογράφων.
Η υπογραφή μας είναι στοιχειώδης πράξη αντίδρασης στη νέα αυτή μορφή προσπάθεια ποδηγέτησης του δημόσιου λόγου. Η χώρα μας έχει ανάγκη από ελεύθερους δημοσιογράφους και όχι φοβισμένους εργαζόμενους. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Ανδρέα Πετρουλάκη ως έμπρακη αποδοκιμασία μας κατά όσων επιχειρούν να στοχοποιήσουν την ελεύθερη κριτική, και να αμφισβητήσουν την ελευθερία του δημόσιου λόγου.

Eαν συμφωνείτε με το κείμενο, απλά συμπληρώστε ονοματεπώνυμο, -αν θέλετε και την ιδιότητά σας- και πατήστε sign now

1254

Comments

See More
4293

Signatures