ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ARXEION POLITISMOU ΕΛΛΑΣ HELLAS 0

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - I WANT TO RETURN TO MY COUNTRY HELLAS

1847 people have signed this petition. Add your name now!
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ARXEION POLITISMOU ΕΛΛΑΣ HELLAS 0 Comments
1847 people have signed. Add your voice!
19%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Ε.Ε.Ε.Γ.Α.)

– ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΚΙΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΖΩΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ

1801-2021:

- 220 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

- 220 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

- 200 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βρετανικό Μουσείο να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό και την οριστική επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, και την επιστροφή της Καρυάτιδας, του Κίονος του Ερεχθείου και των πλακών της Ζωφόρου του Ναού της Αθηνάς Νίκης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

KAΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες Πολίτες και τους Πολίτες του πολιτισμένου Κόσμου να συστρατευθούμε ενάντια στην προσβολή και την Ύβρι, για το Κοινό Καλό της Ανθρωπότητας, στο όνομα της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Ο Πολιτισμός θα σώσει την Ανθρωπότητα.

VOTE

HELLENIC COMMITTEE FOR THE RESTITUTION OF THE ACROPOLIS MARBLES

- CULTURE ARCHIVE - ARXEION POLITISMOU

FOR THE IMMEDIATE REUNIFICATION OF THE PARTHENON SCULPTURES AND THE RETURN OF THE CARYATID, THE COLUMN OF THE ERECHTHEION, AND THE FRIEZE OF THE TEMPLE OF ATHENA NIKE (VICTORY)

1801-2021:

- 220 YEARS SINCE THE DIVISION AND THE ROBBERY OF MONUMENTS OF THE ACROPOLIS

- 220 YEARS AWAY FROM HOMELAND

- 200 YEARS FROM THE GREEK REVOLUTION

WE DEMAND that the Greek Government, the Government of the United Kingdom and the British Museum immediately initiate the procedures for the repatriation and the final reunification of the Parthenon Sculptures, and the return of the Caryatid and the Column of the Erechtheion, and the Frieze of the Temple of Athena Nike, according to the International Law.

WE CALL on all Greek Citizens and all Citizens of the civilized world to join us against the insult (ΥΒΡΙΣ), for the Common Good of the Humanity, in the name of Truth and Justice. Civilization will save Humanity.

Το ψήφισμα στην ελληνική: http://www.arxeion-politismou.gr/2021/01/psifisma-gia-epanapatrismo-kai-epanenosi-ton-glypton-tis-Akropolis.html?spref=fb&fbclid=IwAR2vc1Be_wANSUCXUeIMFPsjmdbkZv5TDNI2EYI9ojxEQDrKiJe0TBi8Ecc

The vote in english: http://www.arxeion-politismou.gr/2021/01/VOTE-FOR-THE-IMMEDIATE-REUNIFICATION-OF-THE-PARTHENON-THE-ERECHTHEION-AND-THE-TEMPLE-OF-ATHENA-NIKE.html?spref=fb&fbclid=IwAR0mLEL1cfONQh90Lm5JhgKcUk974a1sqXMgbrhaO_xVAjOzYBN-GINO-l4


Share for Success

Comment

1847

Signatures