peter maes 0

Leonard en Co? 10.000 X NO !!!

348 people have signed this petition. Add your name now!
peter maes 0 Comments
348 people have signed. Add your voice!
70%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

 

 

 

 

Enige tijd geleden werd bekend dat mgr. Léonard, bisschop van Namen, de opvolger van Danneels - en dus de nieuwe aartsbisschop van België - wordt. Léonard liet zich in het verleden al opmerken door zijn ultraconservatieve standpunten en kwetsende uitspraken. Vrouwen kunnen in zijn bisdom amper een hoger statuut krijgen dan kuisvrouw en twee jaar geleden sprak hij zich in een Franstalig weekblad nog uit over homo's als 'ziek – abnormaal zijnde'. Als persoonlijke vriend van Ratzinger laat hij zich kennen door een heel strenge orthodoxie en Roomsgezindheid.

 

Volgens Léonard zijn de verworvenheden van het Tweede Vaticaans Concilie veel te ver doorgestuwd en moeten die dringend terug geschroefd worden. Léonard wordt niet voor niets 'de Belgische Ratzinger' genoemd. Zijn benoeming als aartsbisschop is dan ook een grote sprong terug in de tijd en een ware aanfluiting van al wie op een levensnabije en hedendaagse manier - professioneel of als vrijwilliger - bezig is met het verhaal van de man van Nazareth handen en voeten te geven.

 

Ondertussen werd homoseksualiteit zelfs met pedofilie vergeleken .... door de kerk ...

 

Sinds in Ierland het dekseltje van de pot is gegaan in verband met pedofilieschandalen binnen de kerk, waar jongeren JARENLANG door priesters en consoorten misbruikt zijn geweest - piepen ze al heel wat minder luid. Eindelijk durven deze mensen nu met hun verhalen naar buiten te komen en wie weet wat nog volgen gaat ...

 

De kerk daarentegen doet er alles aan om hun misbruiken als "fouten" af te schilderen en de hele situatie te minimaliseren ... En ondertussen blijft de belastingbetaler ONGEWILD verderbetalen aan hun luxueus leventje .... Dit terwijl er anno 2010 mensen op straat moeten slapen en vele gezinnen aan het einde van hun geld een stuk maand overhouden .... wraakroepend? niet ?

 

In België zijn we er nu ook de pineut - hoe kon het ook anders ... met de Brugse Bisschop die ZELF het initiatief nam ermee naar buiten te komen. Maar gaan ze hem straffen zoals elke andere burger? Nee hoor, deze man krijgt een mooi pensioen en mag gaan uitrusten in de Abdij van Westvleeteren ?????? Of hoe gelijk we hier wel zijn ... Is het niet nog meer wraakroepend dat je als (katholieke) priester boven de wet staat ?

 

Wij eisen:

 

1/ Strikte scheiding van kerk en staat.

2/ De mogelijkheid om als belastingbetaler ZELF te bepalen aan welke religie of goed doel we ons deel van onze belastingen willen geven. ( Naar Duits model )

3/ afschaffing van verjaringstermijn voor sexuele misdrijven.

4/ Toepassing van het strafrecht voor iedereen, ongeacht functie of titel.

 

 

Dank voor je steun !

 

Peter, Karl, Yvan, Thierry, Kenny en Michel

 

 

Sponsor

ikke

Links

Share for Success

Comment

348

Signatures