Prijsverhoging Walvissers VZW

Door middel van deze online petitie willen wij ons ongenoegen uiten ten opzichte van het bestuur van de Walvissers VZW te hamont over de prijsverhoging van de vergunningen voor 2010.

 

Zo werd recent beslist dat volgende tarieven van toepassing zullen zijn voor komend jaar:

50€ nachtvissen(en overdag)

20€ overdag (tot 16)

30€ overdag (16+)

 

Dat er een kleine verhoging plaatsvind is ten volste te begrijpen maar dat nachtvissen daarintegen dubbel zo duur wordt ... Als hier nu eens belangen tegenover staan die de karpervissers ten goede komen zoals onder andere:

- meerdere (gratis, vriendschappelijke) karperwedstrijden per jaar

- meer tijd om onze hobby in het weekend te beoefenen (in plaats van iedere zondag wedstrijd waardoor er zaterdagnacht niet gevist mag worden)

- uitzet van nieuwe, mooie karpers (in plaats van afvissing van karpers en inruil op brasem)

- acceptatie van een onthaakmat als middel om een brasem te onthaken in plaats van een "extra" emmer

 

Andere clubs zouden blij zijn met personen die 's nachts het domein en de kantine een beetje in het oog houden tegen andere personen met oneerlijke bedoelingen.

 

Het is uiterst spijtig dat de karpervissers, waar het grootste deel van de jeugd onder valt, de laatste jaren meer en meer benadeeld worden op de vijver van de Walvissers VZW. Afvissing van karpers, verplichting van weerhaakloos vissen, verbod op maïs, verplichting van emmer voor brasem,afschaffing dagkaarten... Een correcte begeleiding (voorlichting) van deze jonge groep zou enkel maar ten goede komen van de clubkas. De keuzes die de club de laatste jaren gemaakt heeft(naar de richting van de karpersvissers) dragen hier echter niet aan bij en zullen een derving van inkomsten met zich mee brengen.

 

Daarom willen wij aan de karpervissers vragen om hun stem te laten gelden indien zij het niet eens zijn met deze beslissing. Gelieve uw mening over dit hele gebeuren in het kort toe te lichten via de blog.


Blijf jij nog lid van De Walvissers VZW?

Koop je een dag- of nachtvergunning aan?

Welke initiatieven kan de club volgens jou nemen tegenover de karpervissers?

Links


Discussion

No comments yet.

join the discussion

Recent signatures

 • username

  dbuulvhkjbd, Argentina

  4 years ago
 • username

  joe, Belgium

  5 years ago
 • username

  henk nies, Belgium

  5 years ago
See more

Petition highlights

There are no highlights yet.