Uiting van ongenoegen over subsidie aan discrimine

De Raad van State oordeelt dat de SGP alsnog subsidie moet krijgen over 2006. Volgens de Raad van State moeten alle politieke partijen in principe zonder belemmeringen kunnen deelnemen aan het politieke debat en dus subsidie krijgen. Dat geldt volgens de Raad van State ook voor partijen \'waarvan het gedachtegoed niet strookt met de heersende opvattingen\'. De SGP heeft discriminerende opvattingen over vrouwen en handelt ook naar deze opvattingen: vrouwen mogen deze partij niet vertegenwoordigen, bijvoorbeeld in de Tweede Kamer. Tot voor kort mochten vrouwen zelfs geen lid worden van de partij. Wij willen hierbij ons ongenoegen uiten over de uitspraak van de Raad van State. Discriminatie op basis van sekse, etniciteit, seksuele voorkeur, fysieke gesteldheid en leeftijd komt helaas veel voor. Discriminatie ondermijnt de rechten van de mens. Discriminatie moet daarom zo veel mogelijk worden voorkomen en bestreden. Het toekennen van subsidie aan een partij die discrimineert is zeer onwenselijk. Wij zijn dan ook diep teleurgesteld in de beslissing van de Raad van State. Hanneke Felten, Margreet de Boer, Lou Repetur, Renate Hukema, Daan Stringer, Leyla

Sponsor

Hanneke Felten, Margreet de Boer, Lou Repetur, Renate Hukema, Daan Stringer, Leyla

Discussion

No comments yet.

join the discussion

Recent signatures

 • username

  Annita E. Faber, Netherlands

  4 years ago Comments: Kwam toevallig op jullie site omdat ik mijn eigen naam ging googelen. Helemaal eens met alles. Mannen zijn gewoon bang voor vrouwen. Stel je voor dat een vrouw ergens beter in is, wat blijft er dan van hun 'mannelijkheid' over. Vrouwen zouden ook beter in de kerk presteren (heb er niks mee), dan mannen. Ze hebben toch altijd last van hun plasser. De SGP is een Neanderthaler-partij (zie Islam). Verder heb ik niets tegen sommige mannen hoor.
 • username

  door, Netherlands

  5 years ago Comments: Compleet belachelijk! Afschaffen die partij van christenfundamentalisten... Hier betaalt men geen belasting voor, religieuze onzin!!
 • username

  Evelyne Boot, Netherlands

  6 years ago
See more

Petition highlights

There are no highlights yet.