Red het Speelbroekbosje in Grimbergen!

Red het Speelbroekbosje in Grimbergen-Centrum!

 

Het Grimbergs college van burgemeester en schepenen wil het Speelbroekbosje kappen om er een "kiss-and-ride"-lus aan te leggen met binnenin 2x7 parkeerplaatsen. De geplande kiss-and-ride-lus zou ouders moeten toelaten om hun kinderen vlak voor de hoofdingang van De Regenboog-school af te zetten. Het Speelbroekbosje (gelegen op de hoek van het Speelbroek en de Rodenbachlaan) vormt een uitloper van het Prinsenbos en is een gemengd loofbos, dat enkele prachtige eeuwlingen telt (beuken, eiken, ...).  

Omdat de geplande kiss-and-ride lus maar een tiental wagens tegelijk zal kunnen ontvangen, vormt ze geen oplossing voor de verkeersspits bij De Regenboog-school. Zelfs de politie van Grimbergen beaamt dit! Wij vinden dat het college van burgemeester en schepenen eerst alternatieven moet onderzoeken (zoals het inzetten van een schoolbus of het promoten van carpoolen of het promoten van de parking aan Ter Wilgen) vooraleer opnieuw een mooi stukje groen om zeep te helpen. In plaats van bijkomende parking heeft Grimbergen juist meer groen nodig!  

Teken ajb deze petitie en help hiermee het Speelbroekbosje te behouden!

Links


Discussion

No comments yet.

join the discussion

Recent signatures

 • username

  Fred Gulsdentop, Belgium

  3 years ago Comments: -
 • username

  Verwacht Hilda, Belgium

  4 years ago Comments: Een echte schande voor het gemeentebestuur. Hoe kan men er ook maar aan denken oude, waardevolle bomen te vellen in een gemeente die zo erg door verstedelijking wordt bedreigd. Dit getuigt eens te meer van een kortzichtige mentaliteit: bomen en groen worden in onze gemeente nog steeds als een last aanzien.
 • username

  Van Damme Linda, Belgium

  4 years ago Comments: -
See more

Petition highlights

There are no highlights yet.