ESQ TIDAK MENYELEWENG!

Assalamu'alaikum wa rahmatullahi wabarakatuh,

Salam 165,

Kami para alumni yang telah menghadiri sesi pelatihan ESQ tidak nampak apa-apa penyelewengan akidah atau pelanggaran syariat oleh trainer mahupun modul latihan ESQ. Kami menyanggah tuduhan tentang ESQ Leadership Training dan pengasasnya Ary Ginanjar Agustian, yang cuba digambarkan dalam fatwa SS Mufti WP bertarikh 17 Jun 2010.

 

Tiada kaitan ESQ Leadership Training dengan Liberalisme dan Pluralisme, Triniti, Hinduisme, Spiritual Yahudi, dan sebagainyas sebagaimana kandungan fatwa WP yang diwartakan SS Mufti tersebut.

Dengan adanya Panel Akidah dan Syariah ESQ, kami yakin sebarang ketidakpastian mampu dirungkai secara baik tanpa keperluan pengharaman.

Malah, pelatihan ESQ terbukti amat berkesan dalam mendidik jiwa kami dan hampir 60 ribu alumni lain agar mencintai Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW, serta kembali beramal di jalanNya dengan berpegang teguh kepada Al-Qor'an dan Sunnah dalam setiap tindakan kami.

KAMI MAHU ESQ LEADERSHIP TRAINING DITERUSKAN!

Sekian, daripada kami yang menandatangani petisyen ini. Terimakasih dan wassalam.

 

Links


How 165 Are You

http://how165areyou.blogspot.com

 

ESQ Leadership Centre

http://www.esq.com.my

 

Discussion

No comments yet.

join the discussion

Recent signatures

 • username

  zarina binti ahmad, Malaysia

  3 years ago Comments: Saya yakin insyaAllah esq165 bukan menyesatkan umat islam. Ini pandangan pribadi saya kerana saya sendiri lebih mencintai Islam setelah saya menghadiri esq. Esq bukan kursus agama. Ia hanya motivasi untuk kita semua bersemangat untuk mendalami Islam melalui peluang yang disediakan oleh ustaz2 yang bertauliah
 • username

  Erne Juliana Mohd Nasir, Malaysia

  5 years ago Comments: -
 • username

  Hjh Norila Norlidah Ibrahim, Malaysia

  5 years ago Comments: KAMI MAHU ESQ LEADERSHIP TRAINING DITERUSKAN SALAM JUANG 165... ALLAHUAKBAR
See more

Petition highlights

There are no highlights yet.