Geef de gans een kans!

Geef de wilde zwaan en gans langs het kanaal een kans!

Naar aanleiding van de verdachte verdwijning van een aantal zwanen en ganzen, langs het kanaal Brussel-Charleroi te Halle ter hoogte van de brug van Lecocq, start ik deze petitie op.
'Stoemelings' kwam tijdens de milieuraad van 03 oktober 2013 ter sprake dat enkele zwanen en ganzen gevangen genomen zijn en vervolgens werden uitgezet op een andere 'niet gekende locatie'. De aanwezige ambtenaren van de milieudienst voerden het woord. Nooit eerder werd hierover gesproken. De stadsambtenaren vroegen pas na de reeds ondernomen verwijdering, advies over het verwijderen van één overblijvende ('nieuwe') witte wilde watervogel (zwaan of gans) van het Halse grondgebied ter hoogte van 'het sas' (brug van Lecocq). Gelukkig gaat de milieuraad hiermee niet akkoord.
Ik start deze petitie op om de overblijvende wilde zwanen-, ganzen- en eendenpopulaties (wilde watervogels), die zich wél nog bevinden op het Halse grondgebied, te beschermen. Deze dieren mogen niet zomaar weggeplukt worden uit hun natuurlijke habitat!
Elke ondertekening is méér dan welkom, toch roep ik vooral de Halse inwoners op om deze petitie te ondertekenen.
Alvast bedankt voor uw steun!
Mennem Dibe

Sponsor

Geen sponsor nodig, enkel uw handtekening.

Links


Discussion

No comments yet.

join the discussion

Recent signatures

 • username

  Kara Van de Velde, Belgium

  1 year ago Comments: -
 • username

  Fred Nerinckx, Belgium

  1 year ago Comments: -
 • username

  Pitteurs jannick, Belgium

  1 year ago Comments: Meer dan spijtig, ik liep me al dagen af te vragen waar deze dieren naartoe waren? Ze maakten deel uit van men dagelijkse wandel langs het kanaal. Zelfs de automobilisten zaten lachend achter hun stuur terwijl de groep overstak, kan me niet voorstellen dat er iemand last had van dit mooie en leuke gebeuren. Landelijk karakter wel promoten maar wat dan landelijk is moet blijkbaar verdwijnen!
See more

Petition highlights

There are no highlights yet.