Nee tegen bewaarplicht

De Nederlandse Regering wil een bewaarplicht invoeren voor ISP's in Nederland, waardoor de privacy van een groot deel van de burgers risico loopt, niet alleen door overheidscontrole zonder aanleiding maar ook omdat niet te garanderen is dat deze informatie niet uitlekt als een gevolg van slechte beveiliging. Daarnaast zorgt deze plicht voor enorme kosten, die worden doorberekend aan de klant. In een democratie horen dit soort praktijken niet thuis. Het excuus van terrorismebestrijding en zware criminaliteit kan niet gebruikt worden om een logboek van 18 maanden van persoonlijke activiteiten van elke burger bij te houden, net zo min als dat er niet zonder reden een observatieagent voor de deur van iedere burger mag staan, om te kijken waar hij/zij heen gaat. Voor mij, en een ieder die deze petitie tekent, is het dan ook logisch om aan te geven dat hier de grens van privacy te ver wordt overschreden, en de bewaarplicht niet mag worden ingevoerd.

Discussion

No comments yet.

join the discussion

Recent signatures

 • username

  P.J.Taal, Netherlands

  3 years ago Comments: Regering, doe je werk . Je hebt dus geen tijd om je mijn persoonlijke zaken te bemoeien . Is dat begrepen ? Graaiers ! Met al je propaganda !
 • username

  xxkevfgm, Australia

  5 years ago Comments: -
 • username

  C.J.W. van Dalfsen, Netherlands

  5 years ago Comments: De overheid behoort zulke vergaande bevoegdheden niet te hebben of te ambiƫren. En zoete lieve Gerritje: kosten van dataopslag worden verhaald op de burgers zelf! Niet alleen onvrijwillig meewerken aan een eigen veroordeling, maar er ook aan meebetalen! Taferelen die Brave New World tot literatuur hebben verheven. Weg ermee.
See more

Petition highlights

There are no highlights yet.